www.car.cz
 

Po prudkém zdražování u benzínek : Zájem o diesely rychle roste
     29.9.2005 13:46 - tisková zpráva


Zájem o diesely rychle roste

 

Praha 29. září 2005 – Společnost AAA AUTO registruje největší poptávku po dieselech za 14 let působení na trhu. Enormní zájem o diesely odstartovalo prudké zdražení ropných produktů, vyvolané následky řádění hurikánu Katrina na jihu USA.

 

Poptávka motoristů po dieselech je vysoká dlouhodobě, podstatně výrazněji se ale zvyšovala už od září, kdy rychle vzrostly ceny ropy a hrozila ropná krize. Následný mírný pokles cen ropných produktů ale zájem o diesely nezastavil, paradoxně ještě zesílil, a to až o desítky procent.

 

„Největší poptávka je po automobilech do osmi let stáří s moderními dieselovými motory a se s potřebou pod 7l/100 km, u nichž je provoz nejlevnější. V tomto segmentu nám vzrostly prodeje více než o 30 %. Naopak mírně klesl zájem o silné benzinové automobily (nad 2000 cm3) v cenách do 200 000 Kč. Vzhledem k tomu, že jich je na trhu nadbytek a poptávka po nich je nízká, jejich cena rychle klesá,“ prozradil Anthony James Denny, předseda představenstva společnosti.

 

Zároveň dodal, že tímto tempem prodeje dieselů by mohla česká republika do dvou let dosáhnout západoevropské úrovně poměru dieselů k ostatním pohonům, tedy ze současných 25 % přibližně 50 %.

 

 

 
Magdaléna Drsová

Tisková mluvčí
AAA AUTO a. s.


 
 
Fotogalerie:   Rally Příbram 2005 od Pavla Paláčka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose