www.car.cz
 

AUTO BILD ALLES ALLRAD - test zimních 4x4 pneumatik
     2.11.2005 08:58 - tisková zpráva


Jedenácté letošní vydání německého automagazínu  "Auto Bild alles allrad"  (11/2005) zveřejnilo test osmi zimních  4x4 pneumatik v rozměru  255/55 R 18. Na automobilu VW Touareg se testovaly dvoje zimní pneumatiky s rychlostním indexem H a šestery s rychlostním indexem V.

54,8 metru. Tuto dráhu potřebuje VW Touareg vybavený letními pneumatikami jedoucí rychlostí 50 km/h pro zastavení na sněhu.
Naproti tomu, tentýž vůz, jedoucí stejnou rychlostí, ale vybavený zimními pneumatikami Continental 4x4 WinterContact, které jsou jedním ze dvou vítězů testu, potřebuje na úplné zabrzdění na sněhu dráhu téměř poloviční – přesně 23,1 m.

Nejen tato čísla, ale všechny výsledky testů názorně demonstrují jediné:
SUV automobily by v žádném případě neměly v zimě jezdit s letními pneumatikami. Použití zimních pneumatik u těchto těžkých, mnohdy i velmi rychlých automobilů výrazně zvyšuje bezpečnost jízdy v zimních měsících. Těžké 4x4 automobily – jako např. VW Touareg, Mercedes třídy M, BMW X5 nebo Range Rover – by v zimě měly bezpodmínečně používat 4x4 zimní pneumatiky.
 
Žádná z hodnocených pneumatik v testovaných disciplínách závažně neselhala. Výkonově jsou si všechny pneumatiky poměrně blízko. Michelin Latitude je slabší na sněhu, výkon Fuldy Yukon je ve srovnání s ostatními testovanými plášti horší zejména na mokru. Continental 4x4 WinterContact byl označen jako pneumatika s nejvyrovnanějšími vlastnostmi a společně s  Pirelli Scorpion Ice & Snow se stal vítězem tohoto testu.

Koncern Continental je předním dodavatelem brzdových systémů, komponentů podvozků, elektronického zařízení vozidel, pneumatik a technických elastomerů. Společnost v roce 2004 dosáhla obratu 12,6 miliard eur a v současné době po celém světě zaměstnává přibližně 81.000 lidí.

Continental je oficiálním partnerem Mistrovství světa ve fotbale FIFA 2006TM, které se bude konat v Německu. Další informace najdete na adrese www.conti-online.com a www.ContiFanWorld.com.

Otrokovice, říjen 2005 

Barum Continental spol. s r.o.
Divize marketing


 
 
Fotogalerie:   OMV Waldviertel rally 2005, foto Jiří Dokulil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose