www.car.cz
 

V Brně Pisárkách byla otevřena část zcela nové křižovatky Hlinky
     9.12.2005 10:35 - Pavel Jelínek


Se značným předstihem - rok a půl před plánovaným termínem - byla tento týden v jihomoravské metropoli uvedena do provozu významná část nově budované mimoúrovňové křižovatky Bauerova-Hlinky v brněnských Pisárkách, tedy v těsném sousedství  zdejšího Výstaviště a tunelu Pražské radiály.

Mimoúrovňová křižovatka, jejíž výstavba byla zahájena v prosinci 2003, je součástí a patří k nejnáročnějším stavbám velkého městského okruhu v Brně. Stavba mimochodem probíhá za  provozu a tak každý má možnost sledovat, jak stavba mostních  konstrukcí i dalších souvisejících staveb  pokračuje.... Celkové náklady na výstavbu dosáhnou sumy zhruba 2,45 miliardy korun.

Díky přemostění, které bylo uvedeno do provozu, lze pohodlněji vyjet z centra města na Pražskou radiálu a má se tak zároveň zlepšit celková situace na velkém městském okruhu v tomto  úseku.

Budování křižovatky a s ním i související omezení  dopravy ovšem ještě pokračuje.  Nicméně stavbaři si zaslouží průběžnou pochvalu.... :-))


 
 
Fotogalerie:   Expedice Austrálie 2005 s Tatrou 805 / 5

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose