www.car.cz
 

OMV zahajuje rebranding čerpacích stanic Aral
     21.3.2006 17:02 - tisková zpráva


u           Přeměna a integrace všech 70 stanic Aral do sítě OMV proběhne do konce června 2006

u           OMV se akvizicí Aralu stala jedničkou na českém trhu

u           Populární VIVA shopy budou na všech nových čerpacích stanicích 

OMV, přední středoevropská ropná a rafinérská společnost v České republice, dnes zahájila proces, během kterého přemění stávající značku Aral na OMV. Do projektu je zahrnuto všech 70 čerpacích stanic Aral, jejichž akvizici dokončila OMV letos v lednu.  Koupí sítě Aral zvýšila společnost OMV počet svých čerpacích stanic v České republice ze 146 na 216.  Získala tím čtvrtou největší síť čerpacích stanic v tuzemsku, a se svým výsledným 18% podílem se stala  jedničkou na zdejším trhu.

 

Značka všech 70 stanic Aral se změní do konce června 2006. Projekt bude probíhat postupně podle jednotlivých krajů České republiky. Po rebrandingu zahájeném dnes v Praze a středních Čechách budou v následujících 3 měsících následovat všechny regiony Čech, Moravy a Slezska. První stanicí, kde změna barev proběhne, je čerpací stanice Praha Radlická. Přeměna stanic se nebude týkat pouze jejich vizuální stránky, ale i nabízených služeb. Kromě špičkové myčky Top-Wash jsou k dispozici i tři zrekonstruované mycí boxy, stanice je jako jedna z mála v Praze doplněna o pneuservis, který například nabízí bezplatnou výměnu oleje, zakoupeného na čerpací stanici. V nabídce je nově úplný sortiment olejů OMV.

 

 

Všechny nově připojené čerpací stanice budou vybaveny prodejnami VIVA, které navýší počet VIVA shopů OMV v České republice na 140.

 

OMV expanduje na rostoucím trhu

Předpokládá se, že poptávka po ropných produktech v České republice poroste. V roce 2004 dosáhla spotřeba ropných produktů v ČR přibližně 8,2 milionu tun a v dalších pěti letech se očekává pravidelný roční nárůst o 1,5 %. Objem prodeje na maloobchodním trhu paliv v roce 2004 činil 3,4 milionu tun a očekává se další růst.

 

Počet osobních vozidel na 1000 obyvatel v ČR vzrostl z 228 v roce 1990 na 373 v roce 2004. V Rakousku je, pro srovnání, počet osobních automobilů na 1000 obyvatel 507 a v západní Evropě 496. To ukazuje velký potenciál ropných produktů na českém trhu.

 

OMV v České republice

OMV je v České republice od roku 1991 zastoupena dceřinou společností OMV Česká republika, s.r.o., v níž má stoprocentní vlastnický podíl. Tato firma má 84 interních zaměstnanců a zhruba1500 lidí zaměstnává nepřímo. Celkový příjem z prodeje čerpacích stanic a commercial business dosáhl v roce 2005 871,5 milionu eur. Příjmy získané sítě Aral činily v 331,1 milionu eur.

 

ZÁKLADNÍ INFORMACE:

OMV Aktiengesellschaft

Společnost OMV je největší středoevropskou ropnou a plynárenskou společností. Je zároveň největší rakouskou průmyslovou společností kotovanou na burze. Její konsolidované výnosy v roce 2005 dosáhly 15,580 miliardy eur, počet zaměstnanců 5 226 a tržní kapitalizace přibližně 16 miliard eur. OMV působí ve 13 zemích střední a východní Evropy v oblasti rafinace a prodeje, kde si za cíl stanovila dosáhnout 20% tržního podílu. Co se týče oblasti průzkumu a těžby, působí celkem v 18 zemích pěti kontinentů.

Plynárenská divize společnosti OMV disponuje zásobníky a 2 000 km plynovodů a ročně dodá 45 miliard m³ zemního plynu do Německa a Itálie. OMV vlastní podíly v integrovaných chemických a petrochemických závodech – 50 % v AMI Agrolinz International GmbH a 35 % ve společnosti Borealis A/S, která je jedním z největších světových výrobců polyolefínů. Kromě toho vlastní 10% podíl v maďarské ropné společnosti MOL, 45% podíl v BAYERNOIL Raffineriegesellschaft mbH a 51% podíl v rumunské společnosti Petrom SA

Akvizicí většinového podílu v Rumunském Petromu se OMV stala největší ropnou a plynárenskou skupinou ve střední Evropě. Disponibilní zásoby společnosti činí přibližně 1, 4 milionu barelů ropného ekvivalentu a denní produkce se pohybuje okolo 338 000 barelů ropného ekvivalentu. Za rok ve svých rafinériích zpracuje OMV 26,4 metrických tun. Dále společnost vlastní 2 521 čerpacích stanic, které provozuje ve 13 zemích. V podunajské oblasti ovládá OMV v segmentu rafinace a prodeje 18 % trhu.

Tuto pozici společnost OMV posílila i nedávnou akvizicí 34% podílu v Petrol Ofisi, vedoucí turecké společnosti v prodeji a commercial business.

OMV: korporátní společenská odpovědnost

Společnost OMV se plně zavazuje, že bude plnit hodnoty stanovené ve vlastním kodexu. Jde především o spoluodpovědnost za sociální a životní prostředí ekonomicky slabých regionů. OMV si zakládá na tom, že se věnuje i záležitostem, které se k jejímu působení vztahují ekonomicky, sociálně a environmentálně. Všechny aktivity na podporu společenské odpovědnosti se zaznamenávají v půlročních zprávách vytvořených podle směrnic globální iniciativy k podávání zpráv (Global Reporting Initiative).

 

PR 

 

Ewing Public Relations


 
 
Fotogalerie:   Štěpán Vojtěch v Mexiku 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose