www.car.cz
 

ContiSportContact 2 – prodáno vice než 13,1 milionů kusů
     27.3.2006 19:25 - tisková zpráva


Trvalý hit pro motoristy, výrobce automobilů i společnosti zabývající se tuningem automobilů.

Hanover / Geneva, únor 2006. Od svého uvedení na trh v roce 2001 získal ContiSportContact 2 více než  150 schválení výrobců automobilů pro první výbavu. S prodanými více než 13,1 miliony kusy je jednou z nejúspěšnějších sportovních pneumatik vůbec.

ContiSportContact 2 je velmi populární i v oblasti náhradní potřeby, Řidiči sportovních automobilů jako Porsche, BMW M-Series nebo  AMG-Mercedes oceňují nejen výborný výkon v kombinaci s relativně vysokým komfortem jízdy, ale i krátkou brzdnou dráhu a výborné vlastnosti na mokrých vozovkách. 

Tato pneumatika byla velmi pozitivně hodnocena i v testech mnoha automobilových magazínů, například časopis 'AutoBild test & tuning', ji ve svém  testu v roce 2004 ohodnotil  známkou „příkladná“.

 
Pneumatika ContiSportContact 2 vznikla další modernizací a vývojem velmi úspěšného pláště ContiSportContact. Novinka, která  byla veřejnosti představena v roce 2001, byla velmi pozitivně hodnocena v testech motoristických magazínů a  více než 150 schválení automobilových výrobců ji řadí mezi nejúspěšnější pneumatiky  v oblasti první výbavy vůbec. Fakticky všichni nejznámější evropští výrobci automobilů i některé japonské automobilky používají ContiSportContact 2 v první výbavě svých vozů.

Pro náhradní potřebu bylo dodáno téměř 5 milionů těchto sportovních plášťů – což představuje kompletní obutí pro 1,25 milionů automobilů.

ContiSportContact 2 byla  velmi populární i u neznámějších evropských společností, které se věnují zakázkové úpravě automobilů, resp. tuningu.
 
Na počátku roku 2004 představil Continental první sériově vyráběnou pneumatiku schválenou pro rychlosti až do 360 km/h - ContiSportContact 2 Vmax. Nejrychlejší standardně vyráběná pneumatika na světě vznikla dalším vývojem „běžného“ pláště ContiSportContact 2. Ve vybraných případech bylo inženýry koncernu Continental AG schváleno použití tohoto pláště i pro vyšší rychlosti – rekord drží speciálně upravený automobil Porsche 7ff , který na okruhu v italském Mardu dosáhl s pneumatikami ContiSportContact 2 Vmax rychlosti 388 km/h.

Při konstrukci nových pneumatik dokáží vývojoví inženýři koncernu Continental ještě dále redukovat brzdnou dráhu, zvyšovat bezpečnost a zlepšovat handlingové charakteristiky i jízdní stabilitu.   „Stará“ ContiSportContact 2 bude nadále dostupná v široké škále rozměrů, v neposlední řadě i proto, že stále patří mezi velmi oblíbené a objednávané pláště pro první výbavu automobilů.

Koncern Continental je předním dodavatelem brzdových systémů, komponentů podvozků, elektronického zařízení vozidel, pneumatik a technických elastomerů. Společnost v roce 2004 dosáhla obratu 12,6 miliard eur a v současné době po celém světě zaměstnává přibližně 81.000 lidí.

Continental je oficiálním partnerem Mistrovství světa ve fotbale FIFA 2006TM, které se bude konat v Německu. Další informace najdete na adrese www.conti-online.com a www.ContiFanWorld.com.

Více informací o nové pneumatice ContiSportContact 3  na www.ContiSportContact3.de

Barum Continental spol. s r. o.
Divize marketing

Otrokovice, březen 2006


 
 
Fotogalerie:   Superbike , Most 1993 , foto Luboš Novosád

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose