www.car.cz
 

Biker Michal Prokop jde i do letošních bojů společně se SEATem
     13.4.2006 11:14 - tisková zpráva


Král české cyklistiky zve na mezinárodní závod SEAT 4X Masters

SEAT a biker Michal Prokop jedou spolu i v roce 2006

 

Importér automobilů SEAT podepsal i pro rok 2006 sponzorskou smlouvu s Michalem Prokopem, zřejmě nejuniverzálnějším českým cyklistou současnosti. Sympatická hvězda českého fourcrossu a bikrosu má v pouhých pětadvaceti letech na svém kontě už tituly mistra světa, vítěze Světového poháru, mistra Evropy, mistra České republiky i vítěze Českého poháru.  

 

A sportovní odborníci jej považují za největší tuzemskou naději na medailové umístění při olympijské premiéře BMX v Pekingu. Své fanoušky Michal Prokop překvapil i účastí v dráhovém (!) mistrovství světa: Svými výkony se totiž dokázal prosadit do českého reprezentačního týmu pro dráhové MS ve francouzském Bordeaux, které startuje už tento čtvrtek.

 

Tři mistrovství světa ve třech různých cyklistických disciplinách, na třech zcela odlišných strojích a na třech kontinentech - takový je ambiciózní plán nejvšestrannějšího českého bikera, který už od roku 2004 cestuje po celé Evropě ve velkoprostorovém modelu SEAT Alhambra. „Prostorná, pohodlná a rychlá Alhambra 1.9 TDI je pro mé cesty od závodu k závodu ideálním vozem,“ hodnotí Alhambru Michal Prokop.

 

Ke své nominaci do národního týmu v disciplině Team Sprint na dráhovém mistrovství světa ve Francii Michal Prokop říká: „Na dráze jde o to rozjet naplno jedno kolo dlouhé 250 metrů, což vlastně dělám odmalička. A je to především nová inspirace - chtěl jsem vyzkoušet něco nového, z čeho bych pak mohl čerpat pro své hlavní disciplíny. Myslím, že zkušenosti z dráhové cyklistiky se mi mohou hodit i na Olympijských hrách v Pekingu, kde ale budu samozřejmě startovat ve „své“ disciplíně BMX,“ vysvětluje Michal Prokop svoji na první pohled nezvyklou volbu.

 

A „dráha“ se překvapivě ukázala i jako velmi dobrá rehabilitace při léčbě kotníku zraněného při těžkém závodě 4X na MS 2005 v Livignu. „Díky přípravě na dráze se i můj kotník hojil rychleji, než kdybych ho hned zatěžoval na hrbolaté hlíně.“

 

Se specifiky dráhového závodění se Michal Prokop seznamoval doslova “za pochodu”, resp. „za jízdy“: „Při soustředění ve Vídni počátkem dubna jsem vůbec poprvé startoval z bloku. Znám různé startovní rampy, ale tohle je něco jiného. A citelný je rozdíl i mezi diskovými koly a tradičními výplety. Mým úkolem na dráze je vést tým na prvních 250 metrech,“ říká všestranný biker.

 

Několikaleté partnerství importéra automobilů SEAT a Michala Prokopa bude letos korunováno skutečným svátkem jedné stopy: Vůbec poprvé se v ČR pojede mezinárodní závod ve fourcrossu SEAT 4X Masters, který se koná v pondělí 1. května  v novém fourcrossovém areálu v Praze 13 – Stodůlkách za účasti nejlepších bikerů světa.  

 

Více o vozech SEAT: www.seat.cz

Více o Michalu Prokopovi: www.prokoprider.net

Více o závodu SEAT 4X Masters: www.seat4Xmasters.com

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Adam Lacko v Barceloně 2006, foto K. Hrnčíř

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose