www.car.cz
 

Goodyear představuje novou vysoce výkonnou pneumatiku Eagle F1 GS-D3 SUV
     26.4.2006 23:06 - tisková zpráva


Výrobce automobilů Audi si vybral novou pneumatiku Goodyear Eagle F1 GS-D3 SUV jako originální výbavu pro luxusní SUV Audi Q7

 

Praha 26. dubna 2006 – Společnost Goodyear uvedla na trh další verzi cenami ověnčené pneumatiky Eagle F1 GS-D3, a sice Eagle F1 GS-D3 SUV pro automobily pro volný čas (SUV). Tato nová pneumatika pro automobily SUV měla premiéru na ženevském autosalonu, kde si ji návštěvníci mohli prohlédnout coby originální výbavu na luxusním Audi Q7, prvním automobilu obutém touto pneumatikou. Pneumatika Goodyear Eagle F1 GS-D3 SUV zaručuje optimální ovladatelnost a výkon bez kompromisů v oblasti jízdního komfortu.

 

Vysoce výkonná pneumatika Goodyear Eagle F1 GS-D3 SUV využívá technologii OneTRED, která podporuje mimořádnou sportovní ovladatelnost. Pro technologii OneTRED je charakteristický větší počet rozšířenějších kanálků ve tvaru písmene V. Drážky vycházejí z masivních bloků v ramenní oblasti a pokračují bez jediného přerušení rovnou do středového žebra. Takové řešení zajišťuje, že pneumatika má jak při přímé jízdě, tak během zatáčení stále nadprůměrně velkou styčnou plochu, která není mezi oběma ramenními oblastmi nijak přerušena, stejně jako je tomu u závodních slicků. Pneumatika Goodyear Eagle F1 GS-D3 SUV je navíc vyrobena ze speciální polymerové směsi vyvinuté v těsné spolupráci se sportovním oddělením Goodyear Racing.

 

Technologie OneTRED zaručuje rovnoměrné rozložení sil při podélném i příčném zatížení běhounu, což se promítá zejména do vyvážených jízdních vlastností. Pneumatika Goodyear Eagle F1 GS-D3 SUV navíc dosahuje špičkových výkonů při brzdění a akceleraci. Pro směrový dezén V-TRED je typické zásadní rozšíření části běhounu s kanálky uspořádanými do tvaru písmene V, díky čemuž je voda ze silnice bezpečně pohlcena a odvedena bohatě dimenzovanými kanálky dozadu a v menší míře do stran styčné plochy pneumatiky.

 

Od ramene k rameni nepřerušovaný dezén a pevná středová část umožňují mimořádně přesné a sportovní řízení. Velká ramenní oblast zvyšuje agresivitu pneumatiky při zatáčení, a umožňuje tak vynikající sportovní ovladatelnost pneumatiky Goodyear Eagle F1 GS-D3 SUV.

 

Pro pneumatiku Goodyear Eagle F1 GS-D3 SUV jsou klíčové sportovní vlastnosti, které ovšem nemají negativní dopad na jízdní komfort. Hlučnost pneumatiky je zásadním parametrem ovlivňujícím jízdní komfort a pneumatika Goodyear Eagle F1 SUV nasazuje v tomto ohledu hodně vysokou laťku. Důležitou roli hrají zvětšené odvodové kanálky, jež předcházejí hromadění a stlačování vzduchu v oblasti mezi vozovkou a styčnou plochou pneumatiky, což má velký vliv na snížení hlučnosti. Pevné ramenní bloky pneumatiky Goodyear Eagle F1 GS-D3 SUV přispívají ke snížení hladiny hluku, jenž vzniká při odvalování pneumatiky, a to po celou dobu její životnosti. Pneumatika Eagle F1 GS-D3 SUV není jen výjimečně dobře vyvážená a spolehlivá, ale vyznačuje se i dlouhou životností.

 

Paul Joosten, Sales and Marketing Director – consumer tires, Goodyear European Union, k tomu uvádí: „Nová pneumatika Eagle F1 GS-D3 SUV byla speciálně vyvinuta pro vysoce výkonné automobily pro volný čas jako Audi Q7. Nadšencům pro SUV nabízí mimořádnou přilnavost na suché i mokré vozovce, aniž by se kvůli ní obětovala hladká a tichá jízda.“

 

Pneumatika Goodyear Eagle F1 GS-D3 SUV je k dostání v následujících rozměrech:
235/60ZR18 W XL EAGLE F1 GSD3

265/50ZR19 Y XL EAGLE F1 GSD3

255/55ZR18 Y XL EAGLE F1 GSD3

275/45ZR20 Y XL EAGLE F1 GSD3

 

Společnost Goodyear

Goodyear je největším světovým výrobcem pneumatik. Společnost se sídlem v Akronu (Ohio, USA) vyrábí pneumatiky, technické pryžové výrobky a chemikálie ve více než 90 závodech ve 28 zemích po celém světě. Své marketingové aktivity má společnost téměř v každé zemi světa. Goodyear zaměstnává přibližně 80.000 pracovníků.

 

 

Více informací naleznete na adrese www.goodyearpneu.cz.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   MČR v autokrosu Humpolec 2006, foto T. Němec

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose