www.car.cz
 

Kostička po česku : aneb tajný závod podle pravidel !!
     15.5.2006 19:54 - tisková zpráva


Přijměte naše pozvání na takzvanou akci Kostička, která je pořádána Auto Rally Klubem Hořovice..Mnozí z Vás, když slyší tento název si určitě vzpomenou na akce zvané Kulička, které se jedou podobně jako film Tajný závod. Kostička je od Kuličky hodně odlišná. Jednoduše řečeno kostička je ,,hranatá“ a má jasně dány nějaké ,,hrany“ respektive pravidla.

 

U této akce není čas rozhodujícím prvkem, protože nejdůležitější věc je dodržení trati, které je jasně daná v podobě itineráře, který se dosti podobá itineráři rallye.Akce se dosti podobá orientačním soutěžím s názvem AOS, ale hlavní rozdíl je ten, že itinerář je jednoduší.

 

Můžeme říci, že je to obdoba soutěže 1000 mil českých pořádaných AMK Lanškroun.

 

Kostička je, ale podstatně kratší, neboť se předpokládají 4 etapy, přičemž délka etapy nepůjde pod hranici sta kilometrů.Na trati jsou samozřejmě součástí tratě budou tzv. zvláštní zkoušky typu jízdy na čas ( obvykle pouze řidič), praktické zkoušky, teoretické zkoušky zejména s oboru mototuristiky, rallye, a také jízda pravidelnosti na několik kilometrů s předepsanou rychlostí na 15 sec.

 

Systém hodnocení zatím ještě není definitivní, ale filozofie této soutěže je, že se rozhoduje na zvláštních zkouškách a časy dojezdů do ČK budou penalizovány v převodu 1min zpoždění = 0,1 sec zvláštních zkoušek u předčasného příjezdu 1 min = 1 sec.To by tedy znamenalo při 60 minutovém zpoždění na etapě penalizaci 6 sekund a to je rozdíl od Kuličky, zde se nemusí jet nijak ,,na krev“ a ohrožovat ostatní účastníky silničního provozu. Rozsah soutěže  je velice značný, pojede se od Berouna až po Karlovy Vary.

 

 

Smysl kostičky spočívá v tom vytvořit automobilovou soutěž svým rozsahem co největší  a vytvořit pro posádku zajímavou trať, přičemž naprostá většina trasy povede po silnicích 3. třídy tzv. okresky a silnice a cesty na  úrovni polních a lesních cest v naprosté většině asfaltových, ale úzkých a samozřejmě členitých. Vlastní trať bude kontrolována zejména v obcích většinou samokontrolami ( př.zapiš do jízdního výkazu např. čp. druhého domu po pravé ruce).

 

V případě nezvládnutí tratě jsou pro posádky připravené zapečetěné obálky s cílovými kontrolami.

 

Startovné na celou soutěž o 4 etapách činí 600,- Kč což není pro posádky rozhodující neboť důležitější je průměrná spotřeba paliva a tím také finance. Startovné na jednotlivou etapu je 200,- Kč přičemž lze jet jednotlivě 1.etapu, 2.etapu a pouze 3. a 4. etapa se musí jet souběžně.

 

Teď něco k ubytování: Ubytování bude umožněno jak v dřevěných chatkách(k dispozici je 6 chatek pro 4 osoby) tak i ve vlastním stanu nebo karavanu.K dispozici je 6 chatek pro 4 osoby.Ubytování v chatkách je nutné zamluvit do konce měsíce května.Zamluvení ubytování zajišťuje ARK Hořovice a to z toho důvodu,že vlastně nevíte kde  bude ubytováni. Karavany je možné vzít sebou, ale je nutné je nechat buď v Hořovicích nebo na návsi v Hlohovičkách (mimo CHKO).

 

TERMÍN :

Termín konání je sobota a neděle 15. a 16.července 2006

 

Ceny za ubytování a podobně jsou následující:

         Chatka 450,- Kč + možnost na snídani 50,- za osobu

         Stan  35,- Kč + za osobu 35,- Kč

         Karavan  45,- Kč + za osobu 35,- Kč

         Snídaně za osobu 50,- Kč

         Vysprchování v teplé vodě  25,- Kč za osobu

 

Pár věcí,které musí vozidlo pro účast v soutěži splňovat:

Automobil musí být s platnými doklady, STK a povinným ručením.

Startovní čísla předá pořadatel při přejímce a budou nalepena na boční okna.

 

Doporučujeme některé následující vybavení:

Podložku pod mapu a itinerář, 100% vnitřní osvětlení, které neruší řidiče, buzola (není nutná).

 

Povinné vybavení, které by nemělo chybět v žádném voze:

Psací potřeby, povinná výbava vozidla ,(lano, trojúhelník, žárovky apod.)

Finanční prostředky na PHM, parkovné, finance na transfer letadlem, na občerstvení zejména noční.

 

Jen v krátkosti nastíníme přepokládaný harmonogram:

Sobota 12 – 14 hod start v Hořovicích do 1.etapy délka 170 km předepsaná průměrná rychlost 55 km/hod. Cíl etapy kemp na Berounce kde se bude i nocovat.

Ve 22,00 start do 2.etapy  (noční) délky 100 km předepsaná průměrná rychlost 40 km/hod. Cíl v kempu možnost posilnění zejména siláckými projevy a občerstvení s nutným spánkem na neděli.

Neděle 8,00 start do 3.etapy z kempu přičemž cíl je na Karlovarsku délka je 144 km. Předepsaná rychlost 58 km/hod ( zajisté nářez).

Po 40 minutovém odpočinku start do 4.etapy o délce 138 km s předepsaným průměrem 60 km/hod do cíle v kempu.

 

 

 

Pokud by jste chtěli jet máte několik následujících možností, jak se přihlásit:

Jedna z možností je formou klasické přihlášky  na akce ARK  či SMS zprávou nebo písemně.

 

Kontakty pro zasílání přihlášek a pro další informace: Adresa: Auto Rally klub Hořovice v AČR, Sídliště Karla Sezimy 1120 Hořovice 268 01, Telefon: telefonicky 777003499, 724009227, 311513419, e-mail: ark@seznam.cz, internetové stránky: www.arkhorovice.cz

 

!!Přihlašte se co nejdříve poslední možný termín je 7 dní před startem, kdy bude muset být uhrazena celý výše startovného!!

 

 

  PR


 
 
Fotogalerie:   Interserie pokořila rekord v Mostě

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose