www.car.cz
 

Prohlášení ÚAMK k odmítnutí spolupracovat s novinářkou NOVY, usvědčenou z neobjektivnosti.
     22.5.2006 19:19 - Pavel Jelínek


Tiskové prohlášení ÚAMK (22.5.2006)

Společnost ÚAMK dnes zaslala dopis vedení redakce publicistiky a generálnímu řediteli TV NOVA s upozorněním na okolnosti přípravy reportáže pořadu „Na vlastní oči“, které ukazují na možnost opakovaného porušení zásad novinářské etiky. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání udělila už v září 2005 provozovateli TV NOVA společnosti CET 21 padesátitisícovou pokutu za odvysílání úmyslně neobjektivní reportáže Jany Škopkové o činnosti ÚAMK a.s..

Reportáž potvrdila dlouhodobý střet zájmů autorky v této problematice a  podle podrobné analýzy Rady obsahovala „zavádějící informace a klamná tvrzení“. TV NOVA má velkou zásluhu na odhalování případů korupce a tunelování.

Je proto podivné, když jejich údajný odborník na vztahy v motoristických službách bez výjimky opomíjí informace, podezření a dokonce trestní kauzy vyvádění majetku a snižování základního jmění společnosti ABA a.s. jejími  bývalými výhradními akcionáři - Autoklubem České republiky a osobou Antonína Charouze, či propojení s kauzami miliardových dluhů IPB – tedy všechno to, proti čemu už řadu let stojí a bojuje ÚAMK a.s..

Naopak – přes varování Rady se paní Škopková znovu pokouší jednostranným a neobjektivním výběrem informací uměle vytvořit jakousi „kauzu ÚAMK“. ÚAMK a.s. spolupracuje se všemi novináři, kteří dodržují základní normy profesionální a lidské slušnosti. Nevyhýbá se informování veřejnosti, které už mnoho let slouží.

Vítána je tedy reportáž  TV NOVA připravená kterýmkoliv jiným reportérem,   kromě paní Škopkové. Pokud se vedení TV NOVA přesto z nějakých důvodů rozhodne nekorektním způsobem připravovanou reportáž odvysílat, požaduje společnost ÚAMK a.s., aby bylo před jejím začátkem přečteno její prohlášení, vysvětlující důvody, proč společnost ÚAMK a.s.odmítla spolupracovat s novinářkou, usvědčenou z neobjektivnosti. ÚAMK a.s. zvažuje i další možnosti postupu.

 

Pavel Kuchálik
řed. odboru vnějších vztahů a komunikace
ÚAMK a.s.,

PR


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose