www.car.cz
 

ÚAMK oficiálně : Škopková na Nově - další otevřeně manipulativní reportáž !
     28.5.2006 20:20 - tisková zpráva


Tiskové prohlášení společnosti ÚAMK a.s. (28.5.2006)


Společnost ÚAMK a.s. je šokována zásadním porušením novinářské etiky reportérky TV NOVA Jany Škopkové. Přesto, že již v minulém roce ji Rada pro rozhlasové a televizní vysílání usvědčila z uvádění klamných informací a za její reportáž o společnostech ÚAMK a.s. a ABA a.s. udělila CET 21 pokutu, odvysílala ve středu 24.5. další otevřeně manipulativní reportáž o společnosti ÚAMK a.s. a jejím předsedovi představenstva.

Naprosto jednostranné zpracování tématu a použití v řadě případů výslovně nepravdivých údajů jenom potvrzuje dlouhodobou podjatost autorky reportáže v této oblasti. Úmyslné opomenutí veřejně dostupných a publikovaných informací, které vyvracejí opakovaná nepravdivá tvrzení TV NOVA, je nutné označit za mimořádně hrubé porušení novinářské etiky.

Společnost ÚAMK a.s. se znovu obrátí se stížností na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání. Pověřila zároveň své právní zástupce připravit trestní oznámení na autorku reportáže Janu Škopkovou a odpovědné představitele TV NOVA, kteří byli o nestandardních okolnostech přípravy této reportáže předem informováni. V pořadu byl použit i evidentně zkreslený výrok mluvčí Ministerstva financí týkající se prodeje dálničních kupónů, neboť ÚAMK a.s. emisi dálničních kupónů 2004 Ministerstvu financí řádně vypořádala v předepsaném termínu do 15.3.2005, vyplývajícím z platné komisionářské smlouvy uzavřené s MF,  tj. více než  před rokem a čtvrt.

 Prohlášení tiskového mluvčího MF pana Marka Zemana dne 8. dubna 2005, tj. opět více než před rokem, pro iDNES.cz a týdeník EURO potvrzuje, cituji: “Mohu potvrdit, Policie odložila naše trestní oznámení, které jsme podali na ÚAMK a.s.. Vzhledem k tomu, že ÚAMK a.s. vyrovnala závazky, které vůči nám měla, z naší strany již nic nebrání podpisu komisionářské smlouvy na tento rok.“

 Výše uvedené potvrzuje jednoznačně, že reportáž TV NOVA je tendenčně zaměřená, obsahuje lživé  a zavádějících sdělení, které měly evidentně jediný cíl, tj. poškodit ÚAMK a.s. i ABA a.s. v očích veřejnosti.

 

Odbor vnějších vztahů a komunikace ÚAMK a.s.


PR


 
 
Fotogalerie:   FIA - GT - TC 76 na Brno Supercar 500 od Martina Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose