www.car.cz
 

Společný příspěvek Potravinové bance v České republice - Jumper
     5.6.2006 20:21 - tisková zpráva


Citroën Jumper pomůže potřebným


Praha, 5.června 2006 – na konci května předal generální ředitel společnosti Citroën Česká republika s.r.o., Marc Gueudin, klíče od užitkového vozu Citroën Jumper do rukou Fabrice Martin – Plichty, ředitele České federace potravinových bank.

Nový Citroën Jumper je určen pro přepravu rychle se kazících potravin. Proto se o jeho chladírenskou přestavbu postaral tradiční dodavatel této technologie, resp. o izotermickou úpravu skříně a agregát Xarios 200, firma Carrier, která se mj. zabývá přestavbami a úpravami užitkových vozidel značky Citroën.

Na pořízení nového vozu se významně spolupodílely také Nadace Jistota Komerční banky a společnost Kraft.

Potravinová banka poskytuje efektivní, rychlou, účinnou, nefinanční a přímou pomoc potřebným. Do konce roku 2006 bude v České republice poskytnuta pomoc zhruba 20 000 lidem. Převážně se jedná o klienty sociálních ústavů, seniorských domovů a zařízení, dětských domovů, azylových domů, nocleháren pro lidi bez přístřeší apod., kterým potravinová banka distribuuje bezplatně potravinovou pomoc, ať už ze sbírek, tak zejména z přebytků v obchodní síti a velkých prodejních řetězcích.

Oficiální statistiky (OBECD) uvádějí, že v České republice žijí 4 % obyvatel pod hranicí životního minima a dalších 15 % těsně nad touto hranicí. Těmto lidem potravinová banka v letošním roce rozveze kolem 50 tun potravinové pomoci, v dalších letech se počítá s objemem až 300 tun.

Vesměs se jedná o pomoc, kterou je nutné distribuovat co nejrychleji. Vozy Citroën jsou podle představitelů federace ideální co do přepravní kapacity, variability ložné plochy, hospodárnosti provozu a spolehlivosti. Potravinové bance už dobře slouží jeden Citroën Jumpy. Federace počítá s dalším rozšiřováním své činnosti směrem k lokálním pobočkám a tím pádem i s širším využitím užitkových vozů.

 

Citroën je součástí francouzské skupiny PSA Peugeot Citroën.

PR


 
 
Fotogalerie:   Tomáš Kostka ve společnosti F1 v Monte Carlu 06 podruhé

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose