www.car.cz
 

Jak je to doopravdy s antiradary ??!
     7.7.2006 10:45 - tisková zpráva


Dosavadní zákon se podstatně nezměnil; minulý zakazoval používat antiradar účastníkovi provozu, současná novela tento zákaz rozšiřuje: prostě jej nesmí používat nikdo!

Přestože se rozšířil okruh osob, kterých se zákaz týká, nemění se nic na samotné podstatě zákazu. V České republice je zakázáno používat aktivní rušičky radarů, jejichž používání navíc zakazuje i telekomunikační zákon a které lze použít proti laserovým měřičům rychlosti. Ty Policie ČR zatím neměla, ovšem v letošním roce by měla obdržet těchto „laserových pistolí“ více než sto. Dosavadní detektory je nedokážou včas odhalit, aktivní rušičky radarů jsou však protizákonné.

Přenosné pasivní radarové detektory jsou povolené, protože nejsou zakázané. Neexistuje totiž žádná norma, která by jejich použití upravovala. Napevno zabudované ale nemají homologaci, což znamená, že jejich nalezení může policista pokutovat. Za použití aktivních prostředků rušících radar pak může padnout trest až 100 000 Kč.

Zákon o této problematice říká:

§ 3, odst. 4

Nikdo nesmí používat technické prostředky a zařízení, která znemožňují nebo ovlivňují funkci technických prostředků používaných policií nebo vojenskou policií při dohledu na bezpečnost provozu na pozemních komunikacích (dále jen antiradar).

 

UAMK


 
 
Fotogalerie:   Rajd Polski 2005 - Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose