www.car.cz
 

V Hradci Králové a v Plzni nová centra levných služeb pro motoristy
     13.7.2006 13:10 - tisková zpráva


V Hradci Králové a v Plzni vzniknou
nová centra levných služeb pro motoristy

 

Firma A.T.U Auto-Technik-Unger

pokračuje v úspěšné expanzi a otevírá další pobočky v České republice

 

Centrum s komplexními a hlavně levnými službami pro motoristy - to je moto firmy A.T.U Auto-Technik-Unger, která v nejbližších dnech otevře hned dvě nové pobočky v České republice. V Hradci Králové v ulici Jana Masaryka budou moci zavítat do autoservisu a prodejny náhradních dílů a příslušenství první zákazníci už 27. července, nově budovaný areál na Rokycanské třídě v Plzni bude otevřen v průběhu měsíce září.

 

Pod jednou střechou hodlá německá společnost A.T.U Auto-Teile-Unger, která v České republice působí pod názvem A.T.U Auto-Technik-Unger s.r.o., zajišťovat servis aut téměř všech značek a odborný prodej náhradních dílů i autopříslušenství. Jedná se o osvědčený koncept autoservisu s odbornou prodejnou s největší prodejní plochou v ČR. Cílem firmy je přenechat veškeré starosti o auto kterékoliv značky odborníkům na jediném místě.

 

Firemní filozofií A.T.U je zajišťovat cenově výhodný a přitom kvalitní servis. Ročně provedou kvalifikovaní pracovníci A.T.U svým zákazníkům více než 20 miliónů úkonů, za které zaplatí motoristé zhruba o pětinu méně, než ve specializovaných značkových servisech.

 

V pobočkách firmy A.T.U je na skladě kolem 15 000 druhů zboží, mj. zhruba 3 000 pneumatik a ráfků. Pobočky A.T.U jsou zásobovány dvěma vysoce moderními logistickými centry ve Weidenu i. d. Opf. a Werlu/Dortmund, ve kterých je skladováno dalších 45 000 druhů dílů. Celkem má A.T.U v sortimentu kolem 140 000 položek. Jen těžko může jiný dodavatel v automobilové oblasti poskytnout zákazníkům tak širokou nabídku zboží.

 

Společnost A.T.U se může v oblasti servisu automobilů pyšnit ojedinělým vzestupem. Firmu založil ve Weidenu i. d. Opf. pan Peter Unger v roce 1985 a během několika let získala firma vedoucí pozici na trhu v Německu. Za pouhých sedm let od založení (v roce 1992) otevřela svoji 100. pobočku. V roce 1996 se poprvé prosadila v zahraničí, když otevřela zastoupení v Praze. O rok později expandovala do Rakouska, kde dnes A.T.U působí na sedmnácti místech. V květnu letošního roku otevřela svoji první pobočku i v Arnheimu v Nizozemí. V současné době provozuje A.T.U více než 550 poboček s cca 12 500 zaměstnanci a ročním obratem 1,3 mld. EUR (37 mld. CZK). Tím je A.T.U jedním z největších obchodníků v oblasti autoservisů nezávislých na výrobcích aut v Evropě.

 

 

 

Případné další informace podá Svatopluk Neuschl, Country manager firmy, tel. 602 604 609.

 

 

V Praze, 13. července 2006

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rally Úslava Blovice 2005 od Pavla Kacerovského

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose