www.car.cz
 

Užitečné desatero na Vaše cesty
     22.8.2006 08:17 - tisková zpráva


Užitečné desatero

  1. Kromě toho, že respektujete pravidla silničního provozu, buďte vlídní na ostatní účastníky silničního provozu a nestyďte se dát jim to najevo.
  2. Chraňte slabší (děti, nemocné a starší), buď zpomalením, nebo dáním přednosti ve vhodný čas a na vhodném místě.
  3. 3. Předvídejte. Za míčem může vyběhnout dítě, cyklista může náhle vybočit. Stále myslete na to, co se může přihodit právě teď.
  4. Nedejte se vyprovokovat, nechtějte být samosoudci, nevymáhejte své právo násilím, raději jděte příkladem.
  5. Spěchejte pomalu, uvědomte si, že časové zisky z neúměrného spěchu přinášejí značné riziko.
  6. Jezděte jen přiměřenou rychlostí. Déšť, mlha, tma, zatáčky, to vše se dá zvládnout, ale míru, tu si musíte určit sami. Nikdy se nepokoušejte překročit hranice, dané fyzikálními zákony.
  7. Dodržujte odstup, tím získáte čas k reakci na různá nebezpečí. Když vám ten odstup někdo naruší, pak pomůže jediné: znovu si jej vytvořit.
  8. Při sebemenších pochybách nepředjíždějte. Čekejte na ten pravý okamžik. Buďte trpěliví. Zlomky ušetřených sekund nevyváží velké riziko. Nikdy neporušujte zákaz předjíždění.
  9. Respektujte přednost v jízdě podle hesla „dvakrát měř a jednou řež“. Na komplikovaných křižovatkách se snažte předvídat i chyby druhých.
  10. Před jízdou nikdy nepijte alkohol. Při troše dobré vůle si lze i návrat z oslavy zařídit jinak, než za volantem auta, nebo řidítky motocyklu.

 

Inforservis UAMK


 
 
Fotogalerie:   Lukáš Pešek na GP Brna 2006 od Martina Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose