www.car.cz
 

Mittal Steel Ostrava uvedla s další investicí pro automobilový průmysl
     25.10.2006 09:50 - tisková zpráva


Dceřiná firma Mittal Steel Ostrava uvedla do provozu další investici důležitou pro automobilový průmysl


24. října – Ostrava – Dceřiná firma největší tuzemské ocelářské společnosti Mittal Steel Ostrava - JÄKL Karviná, a.s. uvedla do provozu nový vysokofrekvenční indukční svařovací generátor pro podélné svařování trubek směřujících do automobilového průmyslu. Zařízení anglické firmy THERMATOOL Europe Ltd. patří k nejmodernějším na světě a přišlo na více než 10 milionů korun.

Pořízením svařovacího generátoru karvinská firma navázala na první dvě výrazné investice směřující do technologií na produkci komponentů do automobilového průmyslu. Loni v listopadu JÄKL začal dělit speciální přesné trubky na nové dělící lince Rattunde, která stála 17 milionů korun. Letos v dubnu uvedla do provozu speciální zařízení na zkoušení trubek pro automobilový průmysl.

„Pokračujeme v implementaci strategie využití našich plochých výrobků v automobilovém průmyslu,“ řekl Josef Buryan, výrobní ředitel Mittal Steel Ostrava. Mittal Steel Ostrava je 100 procentním vlastníkem Jäklu a také výhradním dodavatelem vstupního materiálu. „Pořízením nového moderního generátoru můžeme svařovat trubky na hlavní výrobní lince KOCKS s tloušťkou stěny až šest milimetrů z ocelového pásu s vyššími mechanickými hodnotami. Původní generátor již nebyl vhodný pro rozšíření sortimentu s cílem plnit stále náročnější požadavky zákazníků,“ dodává Lubomír Cieslar, výrobně-technický ředitel Jäklu Karviná.

Vedení Mittal Steel Ostrava společně s vedením Jäklu Karviná loni rozhodlo, že se karvinská dceřiná společnost v následujících letech bude více orientovat na výrobu automobilových komponentů, tedy na produkty s výrazně vyšší přidanou hodnotou. Trubky z Karviné směřují k subdodavatelům pro automobilový průmysl, kteří zásobují přední světové značky, jako jsou Toyota, Škoda, Dacia, Volvo nebo Karosa.


Akciová společnost JÄKL Karviná je největším českým producentem svařovaných trubek a profilů a počtem zaměstnanců patří k největším zaměstnavatelům na Karvinsku. Firma je výrazně exportně zaměřená a své produkty v současnosti dodává do 24 zemí celého světa.

Podíl vývozu na celkové výrobě činí 57 procent. Loni JÄKL vytvořil zisk po zdanění 18,7 milionu korun při tržbách 2,86 miliardy korun. Karvinskou společnost stoprocentně vlastní skupina Mittal Steel Ostrava.

PR


 
 
Fotogalerie:   PC Brna 2006 a hodinaření skokana Jakuba Jandy, foto Juraj Studeník

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose