www.car.cz
 

Aufeer Design posiluje svou pozici a kompetence doma i globálně
     9.11.2006 09:29 - tisková zpráva


Partnerská aliance s Matador Automotive skutečností

 

 

Posílení pozice a rozšíření kompetencí společnosti Aufeer Design na domácím a globálním trhu v oblasti designu, vývoje, konstrukce a poradenství pro automobilové výrobce a systémové dodavatele znamená podpis strategické aliance se společností Matador Automotive.

 

Dohoda o strategickém partnerství byla podpořena i kapitálovým vstupem Matador Automotive do mladoboleslavské firmy. Největší slovenská společnost se dnes stává majitelem třetinového podílu v Aufeer Design s primárním cílem dále podpořit aktivity Aufeer Design na českém, slovenském i mezinárodním automobilovém trhu, včetně aktivit ve více než 30 svých společných podnicích, které v segmentu automotive dnes vlastní.

 

Jan Plachý, do dnešního dne majoritní majitel a zakladatel Aufeer Design, řekl: „Jsem velmi rád, že k dohodě a jejímu podpisu došlo s tak progresivním partnerem jakým je Matador Automotive. Stejně jako druhá strana, pevně věřím, že propojením klíčových kompetencí a dynamik obou společností dojde jak k symbióze, tak i k synergii na trzích střední Evropy  i v dalších regionech světa.

 

Společnost Aufeer Design půjde nadále svou cestou růstu a v dalším rozvoji ji povede současný výkonný ředitel Martin Hlinský,“ dodal Plachý.

 

Za klíčový považuje tento krok předseda představenstva Matador Automotive Štefan Rosina. „Matador Automotive získává silného partnera pro vývoj a konstrukci, a to hned na několika frontách. Pochopitelně máme zájem o větší záběr a objem výroby lisovacího nářadí v Česku a na Slovensku, velký tlak na nás kladou zákazníci v Německu, Francii, Rusku, Kanadě a Jižní Koreji.

 

V jednáni je také celá řada projektů včetně koncepčního i sériového vývoje. Kompetence a znalosti Aufeer Design nám nepochybně pomohou naše cíle a rozhodnutí postupně naplňovat,“ prohlásil Rosina.

 

Společnost Aufeer Design působí především v České republice, kde své služby dodává hlavně mladoboleslavské automobilce Škoda Auto, své aktivity dynamicky rozvíjí také v Německu, Itálii, Španělsku, Francii, Rusku, Číně a severní Americe.

 

Matador Automotive je součástí skupiny Matador, která se dělí na divize Pneu a Automotive. Do Automotive náleží podniky v Bratislavě (výroba lisovacího nářadí), Vrablích (lisovny) a Dubnici (strojní mechanizace a obrábění).

                                   

 

PR                                                 


 
 
Fotogalerie:   Seat Leon Supercopa na Lausitzringu 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose