www.car.cz
 

Nové handsfree řešení spojuje osobní juke–box s praktickým navigátorem
     15.11.2006 17:30 - tisková zpráva


S Nokia Multimedia Car Kit CK-20W budete moci využívat multimédia i v automobilu

Praha 15. listopadu 2006 – Nokia koncem listopadu uvede na český a slovenský Nokia Multimedia Car Kit CK-20W, první integrované handsfree, které spojuje vysoce kvalitní řešení komunikace, hudby a navigace v automobilu*. Díky rozhraní Pop-Port (TM) a bezdrátové technologii Bluetooth** je uživatelsky příjemný systém kompatibilní s širokou řadou mobilních telefonů a nabízí excelentní audiokvalitu zahrnující DSP (Digital Signal Processing).

Až doposud museli řidiči, kteří chtěli svůj vůz vybavit hudbou, navigací a komunikací, instalovat každý systém odděleně. Nová Nokia Multimedia Car Kit CK-20W nabízí všechny tyto funkce v jediném řešení. V propojení s kompatibilním mobilním telefonem slouží v autě jako osobní hudební přehrávač nebo ve spojení s Nokia Navigation Pack LD-2 jako praktický navigátor. Příjemné ovládací zařízení přibližuje uživateli telefon, hudbu a navigační zařízení na dosah ruky. „Tento produkt znamená zásadní krok kupředu v dosažení našeho cíle, kterým je sbližování multimediální a automobilové komunikace na sekundárním trhu,“ řekl Wolfgang Gärtner, Senior Category Manager, Nokia Automotive.

Hudbu uloženou v kompatibilním mobilním telefonu lze přehrát ve stereo kvalitě prostřednictvím autoreproduktorů, ať už je telefon připojen pomocí datového kabelu nebo technologie Bluetooth, založené na platformě  Bluetooth A2DP Profile. Tato technologie mění mobilní telefon v autopřehrávač s funkcemi typu start/stop, předešlá/následující skladba snadno dostupnými na ovládací jednotce handsfree. Majitelé MP3 přehrávačů, jako je například Apple iPod, mohou přehrávač s Nokia Multimedia Car Kit CK-20W také propojit pomocí kabelu, který je součástí balíčku, nebo pomocí Bluetooth technologie, pokud ji přehrávač podporuje.

Kromě handsfree a hudebního přehrávače je dalším přínosem systému navigace. Balíček sestávající z Multimedia Car Kit CK-20W a Nokia Navigation Pack LD-2 zahrnuje také softwarovou aplikaci ROUTE 66 Mobile 7, která spolupracuje s většinou mobilních zařízení Nokia založených na operačním systému S60 a dalšími telefony S60*** a dále nabízí GPS přijímač propojitelný s Multimedia Car Kit CK-20W. Pro optimální výkon je GPS přijímač instalován uvnitř automobilu a nepotřebuje vlastní zdroj energie. V případě, že používáte navigační software v autě, GPS data jsou posílána na mobilní telefon pomocí Bluetooth. Navigační údaje se pak zobrazují na displeji telefonu, který by měl být umístěn v držáku. Velikost mapy s vyznačenými informacemi je možné přizpůsobit, mluvené instrukce si lze poslechnout přes handsfree.

Nokia Multimedia Car Kit CK-20W vždy upřednostňuje hlasovou komunikaci. Operační mód zajišťuje, že se například při příchozím hovoru či udílení navigačních pokynů automaticky ztiší hudba. Co se týče navigačního systému, má uživatel možnost volby alternativního nastavení, které buď umožňuje mít zapnutý zvuk telefonu simultánně s navigací, nebo pouze prostřednictvím krátkého pípnutí upozorňuje uživatele na každou změnu směru jízdy, která se zobrazuje na displeji telefonu.

Nokia Multimedia Car Kit CK-20W bude dostupná koncem listopadu a její orientační cena je 5 100 Kč. Nokia Navigation Pack LD-2 se softwarem ROUTE 66 a GPS přijímačem není pro ČR a SK dostupný. V závislosti na konkrétních potřebách a destinacích jsou vytvořeny různé verze ROUTE 66, každá z nich pokrývá jeden stát či region v Evropě nebo Severní Americe (USA a Kanada).

 


* V mnoha státech je užívání mobilních telefonů v automobilech ošetřeno zákony. Respektujte všechny místní zákony. Za jízdy mějte vždy ruce volné k ovládání vozidla. Bezpečnost na silnicích by pro vás při řízení vozidla vždy měla být na prvním místě.

** Bluetooth je registrovanou značkou Bluetooth SIG, Inc. Tento systém podporuje profil A2DP: Advanced Audio Distribution Profile/1.0 a AVRCP Audio/Video Remote-Control Profile.

*** Pro více informací navštivte www.nokia.com, o dalších mobilních telefonech S60 se dočtete na www.60.com.

O společnosti Nokia
Nokia je světový leader v oblasti mobilní komunikace určující vývoj a garantující stabilitu celého mobilního průmyslu. Nokia spojuje nejen člověka s člověkem, ale také člověka s informacemi, které jsou pro něj důležité, a to prostřednictvím uživatelsky přátelských a inovativních produktů. Jsou to mobilní telefony, ale také přístroje a řešení umožňující poslech hudby, práci s fotografií, videem a médii, hraní her a zařízení využitelná pro práci. Nokia nabízí vybavení, řešení a služby pro operátory a firemní klientelu.

Více o společnosti Nokia se můžete dozvědět na stránkách www.nokia.com.

 

PR
AC&C Public Relations, s. r. o.
Martin Frýdl


 
 
Fotogalerie:   Setkání mistrů, Sosnová 2006, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose