www.car.cz
 

Několik knižních tipů pro motoristy. Sportovní vozy i Ferrari..
     Pavel Jelínek


Představuje krásné vozy v kategorii nejvyšších rychlostí i těch nejlákavějších značek sportovních aut na světě. Kniha je plná faktů a statistik včetně technických specifikací, designových inovací, výrobních dat a dalších informací Dá se říct, že sportovní auta obyčejně bývají nízká, rychlá a krásná. Vystavují mnohdy řidiče větru, vodě, mohou být nepohodlná a nepraktická. Musí mít na sobě spoustu chromu, a mít velký i silný motor….

Obvykle dokáží jezdit hodně rychle a dobře sedí …I když na druhou strany někdy nemusejí být nejpohodlnější. Většina z nás si podobné sportovní vozy dovolit nemůže a tak zbývá alespon možnost si koupit nebo nechat koupit tuto knihu.

Cena je její zřejmě jedinou nevýhodou, i když odpovídá současným cenovým relacím. 224 stran o sportovních vozech na velkém formátu 129 x 198 cm stojí 499 korun.

Na podobné téma je i další kniha, o které se nyní zmíníme : je ale zaměřena na jedinou značku - Ferrari. Jedná se o přeložené dílo Briana Labana, které si můžete koupit za stejnou cenu a získáte za ně 192 stran s převážně rudými Ferrari.

Kniha je doslova nabita množstvím informací a fotografií z poutavé historie jedné z nejvýznamnějších světových automobilových značek - počínaje životními osudy jejího zakladatele přes skromné začátky až do dnešních dnů, kdy závodní vozy s emblémem vzpínajícího se koně doslova vévodí vzrušující scéně závodů F 1.

Historie automobilů Ferrari je kniha o poutavé historii jedné z nejvýznamnějších světových automobilových značek - počínaje životními osudy jejího zakladatele přes skromné začátky až do dnešních dnů, kdy závodní vozy s emblémem vzpínajícího se koně doslova vévodí vzrušující scéně závodů F 1.

Do třetice chceme upozornit na další knihu o MS motocyklů v roce 2003, která v minulých dnech vyšla. Brněnský autor Vladimír Rejda se v ní věnuje, stejně jako v několika předchozích obdobných knihách závodům MS silničních motocyklů, ME ve stejné disciplíně, ale také o MS superbiků a částečně i domácím závodům a jezdcům a podobně. Opět v ní nechybí stovky pěkných fotografií, přičemž všechny uvedené knihy si můžete případně objednávat také u nás v redakci, pokud napíše na naši emailovou adresu.

A na závěr ještě připomínáme dvě novinky na téma rallye :  knihu RALLYe 2003 o světové rallye od Dušana Velímského a také kniha o ČESKÉ RALLYE 2003 ve fotografii od Pavla Jelínka a  týmu  skvělých fotografů, zaměřená na velké soutěže i sprinty v letošním roce. (letošní kniha by měla být ještě vydařenější a najdete v ní stovky pěkných i velmi dramatických fotografií ze všech mistrovských podniků, které se jely v letošním roce). Jejím autorem je opět Pavel Jelínek, který zajistil a okomentoval fotografie řady nejlepších českých fotografů rallye, tedy spoluautor   tohoto  ( jistě pěkného :--))))  ) webu. Také o tuto knihu si můžete napsat k nám do redakce a zajistíme její poslání na dobírku. Zároveň o některé z uvedených knih připravujeme soutěže.

Knihu si můžete i objednat k poslání na dobírku. Pište na : p.jelinek@chello.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose