www.car.cz
 

Interserie jela dvakrát s Alpen Pokalem
     26.9.2009 13:40 - Vladimír Rožánek


Ital Lopez s Dallarou Opel dominoval závodům na Hockenheimringu v Německu, kam se Interserie podívala již v červenci. Konkurence formulí F3 se sešla poměrně slušná, a tak i Lopez neměl na růžích ustláno. V první jízdě dokázal Ital Lopez porazit Randlshofera s mnohem silnější formulí Dallara Nissan, která startovala v první divizi Interserie. Třetí místo si zasloužil svým výkonem Marcel Tobler s Dallarou Opel a čtvrtý skončil první z vozů formule Renault 2,0 s jezdcem Conradem z Německa. Sedmý pak skončil Bohler, kterého jsme mohli vidět při NEC v Mostě. Baltensperger si s Dallarou Opel dojel až pro 15. místo, což je na takto rychlou F3 trochu zklamání. Favorizovaný Milavec závod nedokončil v klasifikován byl nakonec na dvacátém místě.

Druhý hockenheimský závod vyhrál opět Ital Lopez s Dallarou, který marně hledá konkurenci. Druhé místo si vybojoval Thomas Conrad z Německa s formulí Renault 2,0 a bronzový stupínek obsadil Tobler s Dallarou Opel. Bramborová pocta skončila v rukou Zellera, který první jízdu nedokončil. Milavec z první divize skončil závodění ve druhém kole a Randlshofer nedopadl o moc lépe, když jeho snažení vyvrcholilo osmým místem. Za jeho zády pak skončil Kai Boller a dvojice Striebigových s formulí Renault 2,0.

Další závodní víkend absolvovali jezdci Interserie při Alpen Pokalu na okruhu Pannoniaring v Maďarsku. Zde zažil svůj comeback do Interserie bývalý šampión Arnold Wagner z Německa a jak jinak, než vítězstvím ve své divizi 1. Jeho konkurent Randlshofer s Dallarou Nissan mu tentokrát nestačil. Velmi zajímavé startovní pole skýtala druhá divize, která nabízí závodění dvoulitrových monopostů, tak jako u nás v divizi 2, která však neabsolvovala ani jedinný závod a po nadějném minulém ročníku, ve kterém zvítězil Kostruh, mistr ČR opět nebude. Podle jezdců za tuto situaci mohou vysoké startovní poplatky a zájem jezdců pak není. Divizi 2 vyhrál Rakušan Ledermair na Tattus Renault 2,0, před Slovákem Kvašaiem na Dallaře Opel a bronz si z Maďarska odvezl Jakub Horák. Čtvrtý pak skončil jeho krajan a stájový kolega Palmi, který také letos zvítězil v MMČR divize 3 NF1400. Šestý skončil Slovinec Jaka Marinšek a osmý domácí Chanoch Nissany. V divizi 4 pro prototypy do 2000ccm3 dominoval Němec Lars Erichson, před krajanem Voightem. Oba pilotovali vůz PRC s motorem Opel.

Druhé maďarské vystoupení se Wagnerovi s Reynardem Cosworth tolik nepovedlo a po pěti kolech se musel odporoučet. V divizi jedna tak zvítězil Randlshofer na Dallaře Nissan.

Opět silně nabušená divize 2 přinesla vítězství Kvašaiovi ze Slovenska na voze Dallara F3 Opel. Druhý skončil Němec Keller s formulí Renault a třetí místo patřilo českým barvám v podání mladého Palmiho. Vítěz z první jízdy Rakušan Ledermair skončil až za Palmim na čtvrtém místě.

V divizi prototypů se pořadí obrátilo a zvítězil Voight, před Larsem Erichsonem. Nyní na nás čeká poslední závod Interserie v Rakousku na okruhu Salzburgring, kde ovšem kvůli bezpečnostním možnostem trati budou chybět silné stroje F3000. Závody se konají již příští víkend.

Výsledky Interserie Hockenheimring:

1. jízda

Lopez (I) – Dallara Opel F3

Randlshofer (A) – Dallara Nissan F3000

Tobler (CH) – Dallara Opel F3

2. jízda

Lopez (I) – Dallara Opel F3

Conrad (D) – Tattus Renault 2,0

Tobler (CH) – Dallara Opel F3

Interserie Pannoniaring:

1. jízda

D1

Wagner (D) – Reynard Cosworth F3000

Randlshofer (A) – Dallara Nissan F3000

D2

Ledermair (A) – Tattus Renault 2,0

Kvašai (SK) – Dallara 394 Opel F3

Horák (CZ) – Tattus Renault 2,0

D4

Erichson (D) – PRC Opel 2,0

Voight (D) – PRC Opel 2,0


2. jízda

D1

Randlshofer (A) – Dallara Nissan F3000

Wagner (D) – Reynard Cosworth F3000

D2

Kvašai (SK) – Dallara 394 Opel F3

Dr.Keller (D) – Tattus Renault 2,0

Palmi (CZ) – Tattus Renault 2,0

D4

Voight (D) – PRC Opel 2,0

Erichson (D) – PRC Opel 2,0


Vláďa Rožánek

Interserie Sprint Challenge 09


 
 
Fotogalerie:   SCC - sportovní prototypy v Mostě, srpen 2005 od Vl. Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose