www.car.cz
 

Test nové patnácti palcové soutěžní pneumatiky Matador
     21.3.2007 19:30 - tisková zpráva


Těsně před startem Matador Cupu 2007 představila slovenská společnost Matador Púchov a.s. novou soutěžní pneumatiku v patnácti palcovém provedení. Vzorem pro pneumatiku Matador 180/580 R15 SM-20 je obdobná pneumatika v sedmnácti palcovém rozměru, se kterou získal Václav Pech domácí titul v automobilových soutěžích.

 

Pneumatiky s dezénem SM-20 nahrazují předchozí model SM-2 a potvrzují v testech i na rychlostních zkouškách jednoznačné zlepšení jízdních vlastností oproti dezénu SM-2.

 

Matador Motorsport otestoval novou pneumatiku na části rychlostní zkoušky „Hvozdná“ na Zlínsku ve dvou rozdílných směsích (R3 – středně tvrdá a R5 – tvrdá). Zvolený úsek byl pro test pneumatik velmi vhodný, neboť asfaltový podklad tohoto úseku výrazně prověřil především životnost pneumatik.

 

Pro test byl využit vůz Honda Civic VTI Tomáše Marka a za jeho volantem se objevil i Jaromír Tarabus. Organizaci měl na starost Miroslav Jandík, který v Mistrovství Slovenska startuje v barvách Matadoru s novým vozem Mitsubishi Lancer EVO IX.

 

Miroslav Jandík: „Naše firma Apid ve spolupráci s Matadorem zajistila první test této nové pneumatiky, která je určena pro obdobné vozy jako Honda Civic VTi, kterou pro test zapůjčil Tomáš Marek.

 

Během testu se za volantem vystřídali a porovnávali pneumatiku Matador proti konkurenčním produktům Jaromír Tarabus, Tomáš Marek a Jan Jelínek, který využil svých zkušeností s pneumatikami Matador z loňské sezóny zakončené stříbrnou příčkou v Matador Cupu. Technici Matadoru během testu měřili a analyzovali především teploty, tlaky a opotřebení pneumatiky.“

 

Tomáš Marek: „Jsem potěšen, že jsem se mohl zúčastnit prvního testu této nové pneumatiky Matador. Pro test jsem poskytl náš soutěžní vůz Honda Civic VTi a i v budoucnu bych se velmi rád podílel na testování soutěžních pneumatik Matador v patnácti palcovém provedení.

 

S modelem Matador 180/580 R15 SM-20 plánuji absolvovat kompletní Mistrovství České republiky v rallye“, dodal majitel soutěžního vozu Honda Civic VTi.

 

Test potvrdil předpoklad, že podobně jako v sedmnácti palcovém provedení budou sportovní pneumatiky Matador konkurenceschopné a jezdci využívající tyto soutěžní pneumatiky budou schopni dosahovat kvalitních výsledků.

 

V průběhu dubna představí technici Matadoru další nový přírůstek mezi sportovními pneumatikami, který bude vycházet ze sedmnácti palcového provedení dezénu SM-10 – intermédia a tím bude kompletně ucelena patnácti palcová řada určená pro rally.

 

Unikátní výhodou sportovních pneumatik Matador je homologace „E“ a vzhledem k této skutečnosti lze takto homologované pneumatiky využívat i v běžném provozu.

 

 

Na sportovní pneumatiky Matador pro účastníky Matador Cupu nabízí promotér seriálu Motorsport Kopecký atraktivní slevy. Uzávěrka přihlášek pro úvodní závod Matador Cupu je již 31.března 2007, neboť seriál odstartuje Valašská rallye, která zahájí Mistrovství České republiky v rallye první dubnový víkend.

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Tatra 805 vyráží na expedici Austrálie 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose