www.car.cz
 

S plzeňským Mitsubishi Lancer Evo IX pojede v Okříškách Jan Havel.
     22.3.2007 14:11 - tisková zpráva


Vysočina - NTS Plzeň - Gassner Rallisport s novou akvizicí

Tým NTS Plzeň - Gassner Rallisport míchal v loňské sezoně domácích sprintů pořadím na nejvyšších příčkách. A v Okříškách, kde o víkendu odstartuje nový ročník MČR sprintrally, nebudou plzeňští chybět ani letos.

 

Oproti roku 2006, kdy stáj NTS Plzeň - Gassner Rallisport sázela na zkušené piloty domácí špičky, nasadí tentokrát tým Milana Lišky čerstvou krev. Za volantem Mitsubishi Lancer Evo IX se startovním číslem 28 se představí Jan Havel.

 

Jméno Jana Havla (narozen 10. ledna 1985) je zatím širší motoristické veřejnosti poměrně neznámé, i když Honza rozhodně není ve světě motoristického sportu žádným zelenáčem. Již dlouhou dobu se pohybuje v zázemí týmů Klub Fox Racing a NTS Plzeň - Gassner Rallisport, na soutěžích působí jako mechanik a nejen soutěžní Lancery zná takřka do posledního šroubku.

 

Rally Vysočina nebude ani jeho soutěžáckou premiérou, neboť coby navigátor absolvoval po boku Milana Lišky již rally v Kramolíně v roce 2005 a loňskou Kopnou. Zkušenosti získával Jan Havel také za volantem závodních vozů, když si několikrát vyzkoušel závod do vrchu. Premiéru si tak odbude „jen“ jako pilot soutěžního vozu.

 

Honzova i týmová taktika před Okříškami je naprosto jasná a jednoznačná: nebláznit, dojet do cíle a nasbírat zkušenosti. „Sám z toho mám docela velký respekt. Okříšky nijak zvlášť neznám, jen loni jsem se tam byl podívat jako divák a mechanik. Určitě se nehodlám při svém prvním startu s nikým měřit. Hlavně chci dovézt auto v pořádku do cíle,“ říká Jan Havel. „Závody mám hrozně rád, zajímají mě a moc rád jsem využil tuto zajímavou nabídku.“

 

Jak už bylo řečeno, Honza Havel se základům soutěžáckého řemesla učil pod dohledem Milana Lišky a vynikajícího lektora bude mít i na Rally Vysočina. Na sedadlo spolujezdce totiž vedle něj usedne zkušený „mitfára“ Jaroslav Jugas.

 

„Jarda dříve také startoval s Milanem Liškou, takže oba známe jeho rozpis. To by mi mělo hrozně moc pomoci. Myslím si, že Jarda je tím nejlepším spolujezdcem, jaký vedle mě může při premiéře sedět. Určitě si od něj nechám ve všem poradit,“ slibuje Honza Havel.

 

I když by start na Rally Vysočina měl být zatím ojedinělou akcí, pokud jde o spojení NTS Plzeň - Gassner Rallisport a Jana Havla coby jezdce plzeňské stáje, šéf týmu Milan Liška nevylučuje, že by projekt mohl pokračovat i do budoucna: „Projekt se zatím týká jen Okříšek, ale nevylučuji, že by se mohl rozrůst. Bude záležet jen na Honzovi a jeho ukázněnosti. Rozhodně před sebou nemá žádné výkonnostní cíle, hlavně by měl dojet do cíle a nepoškodit auto,“ upozorňuje Milan Liška.

 

„V Jardovi Jugasovi bude mít vedle sebe jednoho z nejzkušenějších domácích spolujezdců, což by pro něj mělo být velkou výhodou.“

 

Rally Vysočina 2007 odstartuje v Třebíči v pátek 23. března. V sobotu čeká na účastníky soutěže trať dlouhá 242 kilometrů, z nichž 67 bude rozděleno do osmi měřených úseků. První posádka se na cílové rampě objeví v sobotu 24. března krátce po 15. hodině.

 

 

 

 

NTS PLZEŇ – GASSNER RALLISPORT MEDIA SERVICE

Zdeněk Zelenka

 

tisková zpráva týmu NTS Plzeň – Gassner Rallisport

 


 
 
Fotogalerie:   Zajímavosti ze Ženevy od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose