www.car.cz
 

Jan Kopecký v Hustopečích skvěle : stříbrný s vozem Škoda Fabia Kit Car
     23.4.2007 10:58 - tisková zpráva


MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V RALLYE
Agrotec rallye Hustopeče, Česká republika

Sobota, 21.dubna 2007, Hustopeče

Posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek se s vozem Škoda Fabia Kit Car týmu Impromat Motorsport po dvou týdnech postavila na start i druhé soutěže zařazené do Mistrovství České republiky v rallye. Svůj druhý start s vozem Škoda Fabia Kit Car proměnila v zisk stříbrné pozice a vylepšila tak bronzovou příčku z předchozí Valašské rallye.

Ze startovní rampy Agrotec rallye Hustopeče se stejně jako v předchozí soutěži vydaly na souboj o mety nejvyšší opět dva vozy specifikace WRC a početné pole produkčních vozů. Od prvních metrů rychlostních testů však vůz Škoda Fabia Kit Car pilotovaný Janem Kopeckým, jehož podporuje společnost Škoda Auto a.s.,  sváděl vyrovnané souboje s vozy disponujícími dvoulitrovými přeplňovanými motory a s poháněnými oběma nápravami, ačkoliv vůz kategorie Kit Car má ukryt pod kapotou pouze šestnáctistovkový atmosférický motor, který pohání jen jednu nápravu.

Jan Kopecký s Filipem Schovánkem technický handicap vyvažovali zkušenostmi získanými během startů s vozem Škoda Fabia WRC v soutěžích zařazených do seriálu Mistrovství světa v rallye v barvách Czech Rally Teamu Kopecký. Rovněž Impromat Motorsport se připravuje na start svého vozu Škoda Fabia Kit Car plně profesionálně a proto třetí čas Jana s Filipem již v úvodní rychlostní zkoušce nebyl náhodný, naopak Jan Kopecký během celé soutěže bojoval o umístění na stupních vítězů.

Po sedmé rychlostní zkoušce byl Jan na druhém místě s náskokem 16.2 vteřiny na třetího jezdce. Bohužel v osmé rychlostní zkoušce vypověděl službu posilovač řízení,  ovládání vozu bylo bez posilovače řízení velmi náročné a v ostrých zatáčkách musel Janovi pomáhat s otáčením volantu i spolujezdec Filip Schovánek. Po nabrané časové ztrátě klesl Jan Kopecký na třetí příčku a ztrácel na druhou pozici 17 vteřin. V posledních dvou rychlostních zkouškách však posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek předvedla obdivuhodný výkon, dokázala smazat ztrátu na druhou pozici a v cíli soutěže obsadila vynikající stříbrnou pozici.

Přestávku mezi naším startem s vozem Škoda Fabia WRC v dubnové Portugalské rallye a připravovaným startem v Rallye Sardinia jsme velmi rádi vyplnili dvěma starty s vozem Škoda Fabia Kit Car v Mistrovství České republiky v rallye. Dvě umístění na stupních vítězů jsou velmi dobrým výsledkem a potvrzují kvality vozu Škoda Fabia Kit Car a plně profesionální přístup týmu Impromat Motorsport, který vůz vyvíjí a připravuje na soutěže.

My jsme se snažili na velmi zajímavých rychlostních zkouškách na jižní Moravě zopakovat dobrý výsledek z Valašské rallye. Po sedmé rychlostní zkoušce jsme se posunuli na stříbrnou pozici, ale hned v následující erzetě jsme utrpěli časovou ztrátu vlivem nefunkčního posilovače. Po tomto rychlostním testu však následoval servis a do závěrečných dvou rychlostních zkoušek jsme nastupovali s plně funkčním vozem.

Chtěli jsme se pokusit získat zpět ztracenou stříbrnou pozici a na závěrečné dva rychlostní testy jsme se maximálně soustředili. S vybojovanou druhou příčkou jsme byli nejenom s Filipem spokojeni, ale pochopitelně i celý tým Impromat Motorsport.

Během obou soutěží jsme se přesvědčili, že vůz Škoda Fabia Kit Car je plnohodnotným soutěžním vozem a ideálním sportovním náčiním především pro mladé piloty,“ řekl v cíli Agrotec rallye Hustopeče pilot Jan Kopecký.

Oficiální stránky týmu : www.CzechRallyTeam.com

Výsledky Agrotec rallye Hustopeče 2007:

1.  Flídr Leoš / Ehl Bohumil   Škoda Octavia WRC 01:11:56.3
2. KOPECKÝ JAN / SCHOVÁNEK FILIP Škoda Fabia Kit Car +2:31.1
3.  Barvík Vladimír / Mynářová Petra Mitsubishi Lancer EVO IX +2:31.2

4. Semerád Josef / Ceplecha Bohuslav Mitsubishi Lancer EVO IX +2:54.3
5. Volf Jiří / Rajnoha František   Mitsubishi Lancer EVO IX +3:14.6
6. Peták Josef / Joska Libor   Renault Clio S1600 +3:27.2 


PR


 
 
Fotogalerie:   Agrotec Iveco rally Hustopeče 2007, foto Jiří Dokulil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose