www.car.cz
 

Eddy Schlager s Josefem Sitníkem v Hustopečích - Stále blíž k cíli…
     23.4.2007 18:22 - tisková zpráva


Stále blíž k cíli…

            

            Velmi smolně skončily pro Eddyho Schlagera s Josefem Sitníkem úvodní dvě soutěže letošního Mistrovství ČR v rally - Valašská rally a Agrotec Iveco rally Hustopeče. Jakoby bylo týmové Mitsubishi Evo 6 zakleté, i přes všechnu snahu týmu i posádky se nepodařilo vůz přivézt ani jednou do cíle.

 

            Zatímco na Valašsku bylo účinkování Eddyho s Josefem velmi krátké a už na trati třetího testu jejich mitsubishi zastavila porucha převodovky, v Hustopečích se oběma zkušeným pilotům dařilo lépe. Začínali ze šestého místa absolutně před řadou velkých favoritů a třebaže je na dvojce postihl trochu kuriózní problém, udrželi si po první etapě slušné jedenácté místo. A v čem ten kuriózní problém spočíval?

 

„Na zpětném zrcátku jsem měl namontovaný klíč, který se však během jízdy uvolnil a pohupoval se mi před nosem. To mě rozhodilo a v ostré zatáčce doprava jsem vyletěl na pole, což mě stálo minimálně 25 sekund,“ řekl v cíli prvního dne vilémovický pilot.

 

            Druhý den si Schlager se Sitníkem vedli dobře a v přímém souboji si to rozdávali s vítězem loňského Mitropa Cupu Jiřím Tošovským o osmé místo. Bojovalo se o desetinky a před poslední sekcí tvořenou dvěma testy byl rozdíl mezi oběma rivaly pouhých devět sekund. Při dlouhém stoupání tři kilometry před cílem předposlední zkoušky ovšem Eddy pocítil ztrátu výkonu motoru a když se podíval do zpětného zrcátka, uviděl silný kouř. Jeho „Evo šestka“ navíc začala hořet a nezbylo tedy, než v cíli vložky vůz odstavit a zavolat na pomoc hasiče, kteří vznícený motor rychle uhasili. Tím soutěž pro posádku se startovním číslem 20 bohužel skončila.

 

            Po uplatnění pravidla super rally přibylo na konto Eddyho a Josefa deset trestných minut za neabsolvování posledních dvou testů, což posádku, jezdící pod hlavičkou Hanáckého rally klubu Vyškov, srazilo na 29. místo absolutně a na třetí příčku ve skupině S i v hodnocení třídy S2.

 

Eddy a Josef si sice připsali do tabulky třídy i skupiny dvanáct cenných bodů, ty jsou však jen slabou útěchou nad jejich dalším smolným vystoupením. Pokud se týmu podaří vůz včas připravit, bude nejbližším startem moravské posádky Rally Lužické hory.

 

 

Jiří Dokulil, ftr-media


 
 
Fotogalerie:   Agrotec Iveco rally Hustopeče 2007, foto Jiří Dokulil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose