www.car.cz
 

Radek Mifka a Tomáš Plachý v Hustopečích ve vysněné desítce !!
     25.4.2007 00:02 - tisková zpráva


Agrotec Iveco Rally Hustopeče: Vysněná desítka

 

Posádka Radek Mifka – Tomáš Plachý byla velmi blízko umístění v první desítce už na Šumavě, což se vinou technických problémů nezdařilo. Nyní si již v okolí jihomoravských Hustopečí premiérové umístění v „Top 10“ nenechala vzít.

 

Dlouhá pauza mezi soutěžemi velkého „mistráku“ a blízkost Českého Krumlova přilákala na start Agrotec Rally kvalitní startovní pole. Jako ostrý test pojal jihomoravskou soutěž i Radek Mifka, jehož prioritou je právě MMČR. „Hustopeče byly optimální přípravou. Jelo se za tmy, následně na rychlých a technických testech. Dokonale vyšlo i počasí. Doufám, že podobné bude i v Českém Krumlově, protože letos už bylo bláta a vody dost,“ řekl Radek Mifka.

 

I přes minimum zkušeností s jízdou v noci vstoupila posádka do soutěže dvěma časy těsně za první desítkou a po první etapě figurovala na průběžném 13. místě. „Zatím mám problém jet hned od začátku zcela naplno, proto jsem byl rád, že nám soupeři v noci moc neujeli a pro sobotu jsme si vytvořili dobrou výchozí pozici,“ uvedl rodák z Brandýsa nad Labem.

 

Ve druhé etapě si posádka Mifka – Plachý časy kolem desítky udržovala vydobyté pozice, vrcholem byly dva deváté a dva desáté časy v absolutní klasifikaci. Když po RZ7 poprvé nakoukla do první desítky, cíl pro poslední sekci byl jednoznačný – solidní umístění udržet. To se nakonec díky problémům Schlagera nejen zdařilo, ale Radek Mifka ještě poskočil o příčku výše výsledkovou listinou na deváté místo.

 

Devátá příčka je osobně mým nejlepším výsledkem v rallysportu, takže jsem byl po soutěži maximálně spokojen. Navíc mě potěšila i dvojice pátých časů v produkčním hodnocení. Hustopečská soutěž se mi hodně líbila. Organizace klapala, tratě byly sice rychlejšího charakteru, ale moc pěkné.

 

Navíc hodně odlišné od toho, co se jezdí jinde v republice. Měl bych jen výhrady k rozbité pasáži v polovině Divácké vložky. Následně se jelo téměř pět kilometrů po širokém a hodně rychle, což mohlo být v případě pomalého defektu hodně nebezpečné,“ uzavřel Radek Mifka.

 

Dalším startem posádky Radek Mifka – Tomáš Plachý bude Rally Český Krumlov, kde bude konkurence ještě nabitější. „Právě loni jsem zde debutoval ve velkém mistráku, proto si velké ambice nedělám. Opět si pojedeme svoje tempo a uvidíme, jak to bude průběžně vypadat. Cílem bude soutěž dokončit a získat další zkušenosti,“ dodal Mifka.

 

Křenek Motorsport Klub


 
 
Fotogalerie:   Arotec Iveco rally Husttopeče 2007 od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose