www.car.cz
 

Tišnovská rally se představuje. Start zhruba za měsíc
     29.4.2007 08:00 - tisková zpráva


 Do startu třetího ročníku tišnovské Eurostroj rally sice stále ještě zbývá více než jeden měsíc, v sídle vyškovských pořadatelů, kteří mají organizaci tišnovské soutěže na starosti, se však v těchto dnech pilně plánuje a připravuje. Není divu, vždyť startu automobilové soutěže předchází spousta, pro fanoušky neznámých a mnohdy ne úplně příjemných činností, bez kterých by se podnik nemohl uskutečnit.

 Na pilno měl v předcházejících dnech především sektor tajemníka a vedoucího trati, protože kvůli nečekanému nesouhlasu jedné z obcí na trati rychlostní zkoušky musela být mírně upravena trať a s ní i řada dokumentů. Přepracován byl časový harmonogram, pozměnění se dočkala koncepce trati a také zvláštní ustanovení.

Soutěž bohužel přišla o novou a velmi kvalitní rychlostní zkoušku, která ze sportovního hlediska neměla chybu, jelikož však pořadatelé mají připravené i další tři úseky, konání rally by tato událost ovlivnit neměla. Soutěžící se mohou těšit na tři zajímavé a technicky náročné testy, z nichž jeden je zcela nový, druhý se jede stejně jako loni a úvodní vložka celé soutěže se pojede v opačném směru. Jak se už v Tišnově stává zvykem, posádky se tu se svými vozy opravdu „vydovádí“ do sytosti. V plánu je totiž rekordních 86 kilometrů rychlostních zkoušek!

 Organizátoři optimisticky na startu očekávají ještě větší množství posádek než vloni, kromě účastníků Mistrovství České republiky ve sprintrally a Austrian Rallye Challenge totiž Tišnov navštíví i týmy, bojující o body v rámci K4 Poháru České republiky v rally. Zajímavostí je také zařazení do Poháru mládeže, který je určen pro jezdce ve věku mezi šestnácti a osmnácti lety, přičemž úvodní letošní soutěž tohoto poháru v Okříškách naznačila, že se zde začíná objevovat několik nadějných talentů. Naopak i přes loňské velmi dobré hodnocení od sportovních komisařů a pozorovatele není překvapivě letos podnik zapsán do oficiálního kalendáře Mistrovství FIA Zóny střední Evropy, takže má statut volného zónového podniku.

 V předešlých dnech se svého oficiálního spuštění dočkaly nové internetové stránky soutěže, které se nacházejí na adrese http://www.rallyvyskov.cz a všem návštěvníkům budou od nynějška nabízet čerstvé informace o stavu příprav a v budoucnu i o přihlášených posádkách. V jednání je navíc spolupráce s několika tištěnými periodiky, které by měly pomoci při propagaci tišnovské rally.

 Další plánovaná tisková informace Eurostroj rally bude zaměřena na představení pořádajícího rally klubu včetně organizačního výboru rally a hlavního sponzora soutěže - firmy Eurostroj Schlager. Další zajímavosti najdete kromě oficiálního webu rally i na internetových stránkách www.autosport.cz, které jsou dlouholetým osvědčeným mediálním partnerem soutěže.


Jiří Dokulil, ftr-media


 
 
Fotogalerie:   Agrotec Iveco rally Hustopeče 2007, foto Jiří Dokulil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose