www.car.cz
 

Polský Rajd Elmot 2007 : Zlínské swifty cíl Elmotu nespatřily
     1.5.2007 08:31 - tisková zpráva


JM engineering se pravidelně objevuje na polských tratích, a tak účast dvou vozů Suzuki Swift S1600 na druhém závodě polského šampionátu – Rajdu Elmot – nebyla pro nikoho velkým překvapením. Grzegorz Grzyb ani Marcin Mucha však cíl soutěže kvůli uraženému kolu nespatřili.

 

Letošní spolupráce úřadujícího slovenského mistra Grzegorze Grzyba a JM enginneringu začala právě u našich východních sousedů při púchovské Matadorce. Bohužel defekt pneumatiky se postavil proti lepšímu výsledku. Pro zkušeného polského jezdce to však byla zdařilá příprava na asfaltový Rajd Elmot. Při shakedownu provedl Grzyb pouze drobné úpravy podvozky a poté se ve vyrovnané polské špičce neztratil. Vítězstvím na RZ3 se dostal do čela průběžné klasifikaci a po první etapě (5 RZ) měl v čele na druhého Kajetanowicze 3.3 sekundy. Další příčky okupovali Kuchar, Frycz a Kuzaj. „Auto fungovalo na sto procent a Grzyb dokladoval konkurenceschopnost vozů S1600 i na rychlých polských tratích,“ komentoval průběh manažer týmu Miroslav Houšť jun.

 

I na začátku druhé etapy si Grzyb udržoval těsné vedení, bohužel jen do osmého testu. V něm kilometr před cílem zachytil pravým předním kolem o kámen a vyvrátil kolo.

Druhý vůz zlínského JM engineeringu pilotoval Marcin Mucha. Mladý pilot absolvoval před závodem stokilometrový test společně s Krisem Meekem a v průběhu soutěže se pohyboval kolem hranice první desítky.

 

Bohužel štěstěna se tentokrát ke zlínským swiftům otočila zády, neboť Mucha poškodil závěs kola na totožném místě jako Grzyb a musel rovněž odstoupit.

Z naší strany jsem byl z průběhu soutěže spokojen, bohužel všemu chyběl jen konečný výsledek. Dalším startem obou jezdců bude šotolinový Rajd Polski, kde si proti čtyřkolkám tolik šancí nedáváme, ale na dalších dvou asfaltových závodech bychom opět chtěli bojovat o nejvyšší příčky,“ uzavřel Houšť jun.

 

Rajd Elmot

1. Kajetanowicz - Wisławski (PL - Mitsubishi Lancer Evo IX)  1:47:40.4

2. Kuchar - Gerber (PL - Subaru Impreza)  + 8.2

3. Frycz - Rathe (PL - Subaru Impreza)  + 10.3

4. Kuzaj - Baran (PL - Subaru Impreza)  + 27.6

5. Karnabal - Kuśnierz (PL - Mitsubishi Lancer Evo IX)  + 2:34.1

6. Sołowow - Baran (PL - Fiat Punto S2000)  + 2:52.6

 

Vozy JM engineeringu však nebudou oddychovat ani o tomto víkendu. Estonec Mölder poměří své síly s českou konkurencí, další dva swifty se představí na estonské Tallinn Int. Rally (Aava a Pärs).

 

JM engineering

www.jmengineering.cz

 


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Brna - D4, požár BMW M3GTR V8, foto Radek Holub

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose