www.car.cz
 

Rallye Český Krumlov. Po pátku je kromě Valouška mimo hru i Pech.
     4.5.2007 23:14 - tisková zpráva


Na Jáně opět zvítězil Kresta, v Budějovicích premiérově Pech

 

Po odjetí prvních dvou rychlostních zkoušek následuje v pořadí třetí, kterou je hojně diváky navštěvovaný Ján. Jedná se o nejdelší rychlostní zkoušku dnešní etapy, když její délka je 13,61 kilometrů. Na této „divácké“ rychlostní zkoušce protnul nejrychleji cílovou fotobuňku opět Roman Kresta s Mitsubishi a navýšil tak svůj náskok před pronásledovateli na 17,5 sekundy.

 

S malou ztrátou 2,4 sekundy dojel druhý Václav Pech. Na třetím místě v této zkoušce se umístil Vojtěch Štajf se Subaru Impreza Sti. Vojtěchu Štajfovi tento dílčí výsledek vynesl posun na průběžné čtvrté místo v absolutní klasifikaci. Na prvních třech místech je po třetí rychlostní zkoušce pořadí následující: vede Roman Kresta navigovaný Petrem Grossem, na druhém místě Václav Pech s Petrem Uhelem a na třetím Karel Trojan.

 

Všichni tito jezdci jedou na vozech Mitsubishi Lancer EVO IX. Ve vedení „dvoukolek“ je stále Petákův Renault Clio S1600. Na této rychlostní zkoušce odstoupil kvůli poškození zadní nápravy Zdeněk Vlček. Dalším jezdcem, který měl problémy byl Milan Pantálek, který poškodil levé přední kolo. Technické problémy má i Jiří Pertlíček startující s Hondou Civic 1.6 VTi.

 

Čtvrtou rychlostní zkouškou byla superspeciální rychlostní zkouška jedoucí se přímo v areálu Výstaviště v Českých Budějovicích. Pro fanoušky, kteří se nemohou osobně zúčastnit 35. Rallye Český Krumlov máme potěšující zprávu, protože mohli na adrese http://www.rallyekrumlov.cz sledovat tuto rychlostní zkoušku on-line na internetu a nepřišli tak o aktuální dění na trati tohoto měřeného úseku.

 

Tuto divácky atraktivní rychlostní zkoušku vyhrál Václav Pech a o 1,3 sekundy stáhl ztrátu na vedoucího Romana Krestu. Třetí místo Vojtěcha Štajfa se Subaru Impreza Sti posunulo tohoto jezdce také na třetí místo absolutně v celkovém hodnocení.

 

V okolí Českého Krumlova a Českých Budějovic panuje stále zamračené počasí, ale trať rychlostních zkoušek zůstává stále suchá.

 

Ohlasy po RZ3:

 

Václav Pech – „baví nás to moc, ale Kresta je stále rychlejší“

 

Vojtěch Štajf – „na první erzetě jsme startovali za Valouškem, který havaroval. Naštěstí nám diváci včas ukázali, takže nebyl žádný problém. Na psychice nám ta havárie soupeře nepřidala“

 

Roman Kresta – „všechno v pořádku, jede se nám perfektně“

 

Emil Triner – „auto funguje dobře, ale časy jsou zatím nic moc“

 

Další z favoritů z kola ven!

 

Druhý průjezd rychlostní zkouškou Zátoň míchá pořadím. Václav Pech, který až do této rychlostní zkoušky byl na druhém místě v absolutním pořadí skončil pro technickou závadu. Na jeho Mitsubishi Lancer EVO IX došlo k závadě na kardanu. Soutěž tak přišla o dalšího aspiranta na absolutní vítězství.

 

Tuto rychlostní zkoušku vyhrál Roman Kresta s dalším „devítkovým“ Mitsubishi. Doposud na třetím místě jedoucí Vojtěch Štajf měl na trati této rychlostní zkoušky defekt přední pneumatiky a propadl se v pořadí o několik příček. Skvělým druhým časem se blýskl Václav Arazim a stříbrnou příčku nyní drží už i v celkové klasifikaci po pěti odjetých rychlostních zkouškách.

 

Třetí pozici si drží Karel Trojan jedoucí taktéž na voze Mitsubishi Lancer EVO IX. Za těmito rychlými vozy Mitsubishi Lancer se nachází Petákovo Renault Clio S1600 a za ním Tarabusovo Suzuki Ignis S1600.

 

Jaromír Tomaštík odstoupil v servisu po čtvrté rychlostní zkoušce kvůli technické závadě. Na čtvrté rychlostní zkoušce měl problémy Robert Achs, který jel na blinkry. V předchozí, třetí erzetě, odstoupil Milan Zeman kvůli vadné poloose a Antonín Matys kvůli problémům s převodovkou.

 

Celkové pořadí po páté rychlostní zkoušce:

 

  1. Kresta / Gross
  2. Arazim / Gál + 45,9
  3. Trojan K. / Řihák + 48,5
  4. Peták / Benešová +55,5
  5. Tarabus / Trunkát +1:08,4
  6. Votava / Synáč +1:13,3
  7. Barvík / Bartončík +1:17,8
  8. Štajf / Černoch +1:18,2
  9. Jelínek / Kotěna +1:25,2
  10. Hozák / Hršel +1:30,7

Druhý průjezd Přídolím se jel již za tmy

 

Rychlostní zkouška Přídolí má za sebou druhý průjezd, který přestože se jel již za tmy, nic nezměnil na absolutním pořadí. Tento měřený test zajel v nejrychlejším čase Roman Kresta s Petrem Grossem na voze Mitsubishi Lancer EVO IX a upevnil si tak vedení v soutěži. Druhé místo v této rychlostní zkoušce a zároveň v absolutní klasifikaci patří Václavu Arazimovi na dalším Mitsubishi Lancer EVO IX.

 

Přídolí perfektně sedí Josefu Petákovi a jeho Renaultu Clio S1600. Peták s Benešovou tuto erzetu zajeli třetí v absolutním pořadí, když na vedoucího Krestu ztratili necelé čtyři sekundy. V absolutním pořadí to znamená, že rozdíl mezi třetím Karlem Trojanem a čtvrtým Josefem Petákem je pouhá 1,1 sekundy.

 

Čtvrté místo na Přídolí patří dalšímu vozu kategorie S1600 a to Suzuki Ignis Jaromíra Tarabuse. Tarabus s Trunkátem si drží průběžné páté místo.

 

V předchozí rychlostní zkoušce, kterou byl druhý průjezd Zátoně odstoupil na startu Robert Vodička kvůli poškozenému táhlu řazení.

 

 

Celkové pořadí po 6.RZ:

 

  1. Kresta / Gross
  2. Arazim / Gál +49,2
  3. Trojan K. / Řihák +58,1
  4. Peták / Benešová +59,2
  5. Tarabus / Trunkát +1:14,7
  6. Votava / Synáč +1:25,5
  7. Barvík / Bartončík +1:35,2
  8. Štajf / Černoch +1:36,6
  9. Jelínek / Kotěna +1:44,2
  10. Hozák / Hršel +1:51,9

 

Aktuální informace získáte na oficiálních stránkách www.rallyekrumlov.cz.

Tiskové středisko 35. Rallye Český Krumlov © 2007

 
 
Fotogalerie:   Rechberg 2007 od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose