www.car.cz
 

Josef Peták se ziskem celkového bronzu z Krumlova nepočítal
     7.5.2007 10:03 - tisková zpráva


Mezinárodní mistrovství České republiky pokračovalo třetím závodem v okolí Českého Krumlova na jihu Čech. Diváci na startu v Jelení zahradě měli možnost shlédnout zajímavé složení startovního pole ve skupině A. Kromě Renaultu Clio S1600 Hroch Rally Teamu mohli shlédnout Suzuki Swift S1600 mladého Estonce Möldera, účastníka juniorského světového šampionátu. Dále Tarabuse a Tlusťáka (oba Suzuki Ignis S1600), Minaříka s Puntem S1600, ad.

 

Páteční suché tratě, to byla šance i pro příbramského Petáka. Pilot žlutomodrého Clia začal výborně a od začátku soutěže zajížděl časy v elitní desítce. „Dnes se nám jede výborně. Suché tratě, to je něco pro naše auto. Daří se nám zajíždět výborné časy. Kéž by vydrželo takové počasí až do cíle,“  přál si po polovině etapy Peták

Ještě lépe vyšla Petákovi s Benešovou druhá část úvodní části soutěže.

 

Na závěrečných třech rychlostních zkouškách zajel třetí nejrychlejší časy, což posunulo příbramskou posádku na průběžné čtvrté místo se ztrátou 1,2 vteřiny za třetího Karla Trojana. „Podle posledních informací by mělo zítra pršet. Vypadá to, že v sobotu horko těžko budeme držet čtvrté místo před skupinou produkčních vozu,“  vzhlíží ke druhé etapě příbramský jezdec.

 

Sobotní ráno potvrdilo předpověď a na tratě se snesl déšť. Tato situace měla nahrávat především produkčním vozům, přesto Peták s dvoukolkou bojoval a držel vybojovanou pozici. „Ráno jsme nastavili měkčí program v řídící jednotce, ale odpoledne se vrátíme k původnímu. Kohout je neskutečně náročný. Klouže to tady za sucha, za mokra ani nemluvě. Zatím ale držíme pozici,“ hodnotí průběh sobotní etapy jezdec Hroch Rally Teamu.

 

V dalším průběhu soutěže se do problémů dostal Václav Arazim s mitsubishi, kterého potkal defekt pneumatiky, kterou musel přímo na vložce měnit. Tím se na třetí příčku posunul překvapivě příbramský jezdec. Ve zbývajících rychlostních zkouškách začal strhující boj o bronzový stupínek. Litvínovský jezdec boj o třetí místo nevzdal a začal stahovat náskok Petáka. Při druhém průjezdu Kohoutu ztratil Peták s Benešovou na Arazima přes pětadvacet vteřin a před posledním měřeným testem se náskok ztenčil na pouhých 8,9 vteřin.

 

„Že budeme atakovat umístnění v trojce, to jsem vůbec nečekal. Věděli jsme v závěru, že Venca je kousíček za námi a že to bude nesmírně náročné. Do poslední rychlostní zkoušky jsme vlétli úplně na maximum. Ale vyšlo to a udrželi jsme Arazima za zády. Měli jsme také štěstí, že jsme chytli defekt až v úplném závěru soutěže, v posledních metrech a ne dřív ,“  řekl před cílovou rampou v Krumlově Josef Peták.

 

„Tento skvělý výsledek bychom ale nedokázali, nebýt perfektně připraveného vozu a skvělé práce mechaniků, kterým tímto s Alenou děkujeme,“ doplnil třetí nejrychlejší jezdec třetí nejrychlejší jezdec krumlovské rallye.

 

Josef Peták s Alenou Benešovou startující s Renaultem Clio S1600 dokázali rovněž zvítězit ve skupině A, ve třídě a mezi smíšenými posádkami.

 

Výsledky skupiny A:

 

1.Peták Josef / Benešová Alena                  Renault Clio S1600  (3.místo absolutně) 
2.Tarabus Jaromír / Trunkát Daniel                  Suzuki Ignis S1600                  +4:09.6

3.Tlusťák Antonín / Volf Jirka              Suzuki Ignis S1600                  +6:46.1    

4.Mölder Jaan / Becker Katrin                        Suzuki Swift S1600                 +8:19.7 

5.Dohnal Jan / Perski Eduard                           Volkswagen Polo 1,4 16V       +12:05.5  

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Hořovické kotrmelce od Josefa Němce

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose