www.car.cz
 

Estonský víkend českého týmu v Českém Krumlově a v Tallinnu
     10.5.2007 00:12 - tisková zpráva


Zlínský tým JM engineering strávil právě skončený víkend doslova a do písmene v estonských službách. Při Rally Český Krumlov asistoval prvním asfaltovým krůčkům Jaana Möldera, při estonské Tallinn Rally servisoval vozy Urma Aavy a Aigara Pärse.

 

Start Jaana Möldera na Rally Český Krumlov byl zajímavým zpestřením domácí scény, ale od úvodních kilometrů bylo jasné, že šotolina je mu přece jen mnohem bližší. Estonec se pohyboval daleko za domácí špičkou třídy A6 a nakonec dovezl Suzuki Swift S1600 do cíle v Jelení zahradě v Českém Krumlově na čtvrtém místě za Petákem, Tarabusem a Tlusťákem.

 

Pro Möldera to byl vůbec první start s vozem specifikace S1600 na asfaltu a časy tomu odpovídaly. Naštěstí už před startem nikdo neočekával atak na přední pozice, Jaan se tak mohl v klidu soustředit na poznávání záludností asfaltového závodění. V druhé etapě přišel na řadu i déšť, na mnoha místech bylo vytaháno mnoho nečistot, což byla rovněž optimální příprava na světové asfaltové podniky. Jak sám Mölder nakonec uznal, velkou slabinou byl rozpis, který proti šotolinovým závodům musí projít výraznou proměnou,“ komentoval Mölderův start manažer týmu Miroslav Houšť jun.

 

JM engineering společně s Mölderem plánují v rámci přípravy na asfaltové závody JRC další testy, vyloučen není ani start na Rally Bohemia.

 

Druhá část týmu hájila české barvy v estonském hlavním městě při šotolinové Tallinn Rally. Za volanty dvou vozů Suzuki Swift S1600 se objevili další účastníci juniorského šampionátu, Urmo Aava a Aigar Pärs. Na extrémně rychlé trati s průměry kolem 120 km/h se více prosazovaly produkční vozy, které obsadily prvních šest příček. Aava obsadil sedmou pozici, Pärs dovezl svůj speciál do cíle na patnáctém místě.

 

V tomto případě by se mohlo jednat o začátek širší spolupráce a to zejména ve vztahu k Pärsovi. Vlastní závod probíhal z naší strany absolutně bez problémů a i přes výkonový handicap Aava dokázal v jedné vložce zvítězit. Spokojenost panovala i s výkonem Pärse, jenž poprvé v sezoně spatřil bez jediného šrámu na karosérii cíl soutěže,“ uvedl Houšť jun.

 

Výsledky Tallinn Rally 2007:

1. Klemets – Plosila (EE - Mitsubishi Lancer Evo 9)    51:17.0

2. Aus – Kütt (EE - Subaru Impreza WRX STI)         + 1.9

3. Saluri – Lepp (EE - Mitsubishi Lancer Evo 9)          + 18.7

4. Puhakka – Arolainen (FIN - Mitsubishi Lancer Evo 9)        + 29.3

5. Virkoja – Poldsepp (EE - Mitsubishi Lancer Evo 8)            + 31.5

6. Egle – Aizkalns (EE - Mitsubishi Lancer Evo 9)       + 34.4

7. Aava - Sikk (EE - Suzuki Swift S1600)       + 42.8

15. Pärs – Järveoja (EE - Suzuki Swift S1600)           + 1:45.5

 

Také v blízké budoucnosti bude estonsko-české spojení pokračovat. Mölder bude pilotovat týmový vůz při Rally d´Italia Sardinia, druhý swift bude připraven pro Litevce Rožukase. „Auta pojedou do Itálie už na konci tohoto týdne, neboť máme na pondělí společně s týmem Suzuki Sport Europe a Martinem Prokopem připraven test. I přes silnější konkurenci, rozbitější tratě bychom se rádi ani ze Středomoří nevraceli bez bodů,“ uzavřel Houšť jun.

 

 

JM engineering

www.jmengineering.cz


 
 
Fotogalerie:   Rally Český Krumlov 2007 - foto Petr Bača

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose