www.car.cz
 

Kopná již za tři týdny nabídne osvědčený termín a náročné tratě
     11.6.2007 07:34 - tisková zpráva


Čtvrtým podnikem sedmidílného seriálu MIO GPS Mistrovství České republiky ve sprintrally 2007 bude XV. IMPROMAT Rallysprint Kopná ve Slušovicích, který se pojede v termínu 29. – 30. června 2007. Závod na Kopné bude dále součástí K4 Pohár České republiky v rally a pojede se jako volný zónový podnik.

 

Z jezdeckého i diváckého hlediska nejoblíbenější domácí rallysprint nabídne posádkám obtížnou trať zpestřenou sedmi náročnými rychlostními zkouškami na čtyřech úsecích. Již počtvrté se v názvu rallysprintu objevuje generální reklamní partner - firma IMPROMAT.

 

Pořadatelé z Rallysprint Klubu v AČR situovali centrum rallysprintu do prostor dostihového závodiště ve Slušovicích. Zde bude umístěno ředitelství (budova firmy Fagus), servisní parkoviště, uzavřené parkoviště, vyhlášení výsledků a rozdílení cen.

 

Novinkou letošního ročníku je umístění startu a cíle na slušovickém náměstí.  Celé dění se prakticky odehraje na jednom místě a závod včetně seznamovacích jízd trvá dva dny! Posádky si mohou itinerář vyzvednout s předstihem ve čtvrtečním odpoledni. Celý páteční den  probíhají seznamovací jízdy a odpoledne poté technické přejímky,  letos premiérově v prostorách autodílen firmy Gatrak na dostihovém závodišti,“ uvedl Josef Minařík, zástupce ředitele Rallysprintu Kopná.

 

Start rallysprintu je v sobotu 30. června v 9 hodin, v cíli se první posádka objeví v 15.30 hodin. Celkem trať Rallysprintu Kopná měří 200 km a obsahuje 7 rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích v celkové délce 77 km. Podobně jako v loňském roce pořadatelé spojili úseky Májová a Podhoran do jednoho měřeného úseku v délce 13,15 km. Navíc klasický rychlostní test Kopná, který nechyběl v itineráři ani při jednom z předchozích čtrnácti ročníků, se opět pojede v obou směrech!

 

„Na úseku Kopná jsme připravili pro diváky a jezdce překvapení, co se týká průjezdu obcí Podkopná Lhota. Úsek Májová a Podhoran pojedeme v opačném směru než při srpnové Barum rally Zlín. Raková se vrací do itineráře Kopné po čtyřech letech. Každopádně se soutěžící mohou těšit na velmi náročnou trať,řekl Minařík. 

 

Další podrobnosti k nejpopulárnějšímu rallysprintu v České republice najdete na oficiální internetové stránce www.rallysprintkopna.cz a v dalších tiskových informacích.

 

 

Přehled RZ XV. IMPROMAT Rallysprint Kopná 2007

RZ 1, 4 Kopná I (Všemina – Kašava), délka 9,60 km

RZ 2, 5 Podhoran – Májová, délka 13,15 km

RZ 3, 6 Raková (Vizovice – Slušovice), délka 10,45 km

RZ 7 Kopná II (Kašava – Všemina), délka 11,15 km

 

Ve Slušovicích 11. června 2007                                                      Roman ORDELT

          tiskový mluvčí                                                                                                  IMPROMAT Rallysprint Kopná


 
 
Fotogalerie:   DTM ovládla znovu Most

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose