www.car.cz
 

AGROTEC NEW HOLLAND rally Hustopeče zahájí noční etapou
     20.2.2008 19:42 - Pavel Jelínek


AGROTEC NEW HOLLAND rally Hustopeče zahájí noční etapou

 

Letošní 4. AGROTEC New Holland rally 2008 Hustopeče, která se pojede v závěru května, odstartuje páteční noční  etapou. Pojede se nejen na již známých úsecích z uplynulých ročníků hustopečské soutěže, která je poprvé zařazena do prestižního MMČR.

 

Rally se pojede jako pátý podnik mezinárodního mistrovství ČR v rally a současně je zařazena do Poháru zóny střední Evropa s koeficientem 2, kde se letos objevuje  rovněž premiérově.


Pojede se jako dvoudenní soutěž. Seznamovací jízdy proběhnou ve středu 28. května a čtvrtek 29.května a první etapa v pátek 30. května obsahuje 6 RZ o celkové délce cca 70 km a pojede se v noci. Bude odstartována ve 20:00 hodin tradičně z hustopečského náměstí s předpokládaným příjezdem do cíle zhruba 45 minut po půlnoci. Druhá etapa v sobotu 31. května odstartuje v 9:30 hodin a obsahuje 8 RZ o celkové délce cca 120 km. V cíli by se měla první posádka objevit těsně před  17 hodinou stejného dne.

 

„Trať by opět měla být velmi kompaktní, za oba dny by měly posádky absolvovat 190 ostrých kilometrů a 190 spojovacích kilometrů. Servisní areál je opět orientován do Zaječí,“ upřesnil ředitel soutěže Rudolf Kouřil.


“Noc vždy k rally patřila. Jenom se jaksi přestala jezdit. Jsou posádky, které to přivítají, jsou posádky, které budou proti a jsou posádky, kterým to je jedno. Na každý pád v noci zajede ten, kdo má opravdu dobrý rozpis,“ doplňuje ještě Kouřil a pokračuje : „Já osobně mám noc moc rád a jedu-li s jezdcem, který je na tom stejně, tak je to paráda.“

 

Jak známo, Ruda Kouřil totiž nejen již řadu let staví tratě a v poslední době dělá ředitele soutěže, ale navíc sám závodí  jako navigátor. Takže se jistě  dokáže vžít i do pocitu jezdců,  pro které trať připravuje. Ostatně, také Martin Rada, který je  šéfem organizačního výboru a zároveň i zástupcem generálního sponzora, aktivně závodí a v MMČR obhajuje loňský titul ve třídě N3.

 

Před Agrotec New Holland rally Hustopeče se ještě pojede březnová Valašská Rallye, dubnová Mogul Šumava Rallye Klatovy a o prvním květnovém víkendu Rallye Český Krumlov.

 

 

Tisková zpráva IV. AGROTEC New Holland rally 2008

V Brně 19. února  2008

 

Pavel Jelínek


 
 
Fotogalerie:   Josef Král opět do A1GP - ohlédnutí za dosavadní kariérou, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose