www.car.cz
 

Tišnovské štěstí v neštěstí pro Milana Kneifela: Snad již na Kopné to vyjde
     14.6.2008 20:23 - tisková zpráva


Dalším podnikem MČR ve sprintrally se mohlo honosit městečko Tišnov a pořádající Hanácký Rally Club, který má na svědomí i nedávno odjetou Böttcher Rally Vyškov. Na Eurostroj Schlager Rally Tišnov nemohla chybět ani posádka ze Zlína Milan Kneifel – Radim Strnad.

 

Smolné období pronásledující Pegas Rally Team pokračovalo hned na technických přejímkách. Na cestě zpět po tomto aktu do servisu začalo něco v Peugeotu 206 S1600 velice klepat, což značilo problém. Po příjezdu do areálu museli mechanici rozebrat převodovku a nervozita začala stoupat.

 

Tak nervózní jsem už dlouho nebyl. Navíc neklid se dále stupňoval s plynoucím časem. Nakonec jsme zjistili, že problém zavinil prasklý šroub u diferenciálu. Překazilo nám to sice testování naplánované na pátek, ale na druhou stranu jsme rádi, že se vůz podařilo dát mechanikům dohromady a my jsme mohli vyjet do závodu. Kdyby se nám tato nešťastná událost přihodila během první zkoušky museli bychom odstoupil, což by nás tížilo více než promarněný test,“ osvětluje situaci Milan Kneifel.

 

Špatné nastavení, které bylo největším problémem v předchozích závodech, se povedlo doladit, ale díky absenci testovacích kilometrů si musela posádka zvykat na auto až od první zkoušky. „I přesto nebyly rozdíly po první sekci až tak propastné. Bohužel jsme nemohli konkurovat již rozjetým soupeřů jako je třeba Jan Šlehofer. Ten oproti loňskému roku obrovsky zrychlil a ukazuje, že je možné se pohybovat s dvoukolkou  hodně vysoko,“ dodává k první části závodu zlínský jezdec.

 

Pro celou soutěž bylo letos typické aprílové počasí, kdy se neustále střídal déšť se sluncem. Toto se stalo pro Milana osudným v druhých průjezdech, kdy byla rozhodující volba obutí. „Ze servisu jsme vyjeli s tvrdými slicky a bylo až neuvěřitelné, jak nám to klouzalo. Pro následující zkoušku jsme se rozhodli, že přehodíme na přední kola mokré gumy, avšak morko bylo na prvních třech až čtyřech kilometrech a mokré pneumatiky na suchu s námi dělaly psí kusy. Dokonce jsme dělali na 5. RZ hodiny, celkově jsme ztratili hodně času, což už nebylo možné dohnat,“ říká závodník.

 

Do posledního kola se podařilo soutěžícím v Peugeotu 206 S1600 zvolit správné pneumatiky a bylo to hned poznat. „Pořád ale nevyužíváme plně možností vozu, které nám nabízí. Funguje už po všech stránkách na sto procent a teď je na nás, abychom začali jezdit tak, jak máme.

 

Další soutěží v kalendáři je Kopná, kde jsme doma a profil tratě by nám zde mohl vyhovovat. Budeme se zde snažit nejen potrápit soupeře, ale i hlasitěji promluvit do výsledků,“ odhaluje závěrem očekávání Milan Kneifel.

 

 

Více informací o Pegas Rally Teamu získáte na oficiálních stránkách: www.rally.spurtzlin.com  

 

 

Dominik Čevela, RELY.cz


 
 
Fotogalerie:   Eurostroj Schlager Rally Tišnov 2008 pohledem Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose