www.car.cz
 

Valoušek má problém a usilovně řeší plány na pokračování bez Škodovky
     7.3.2011 13:09 - tisková zpráva


Mistři ČR v rally pokračují bez Škodovky

Pavel Valoušek a Zdeněk Hrůza, úřadující mistři ČR v automobilových soutěžích, nepojedou v sezoně 2011 s podporou továrního týmu Škoda. Důvodem je rozhodnutí automobilky Škoda. Posádka Delimax Teamu v těchto dnech usilovně řeší další plány v rally. Snahou vedení týmu je nalezení náhradního řešení tak, aby Delimax pokračoval v rally aktivitách.

Česká potravinářská společnost Delimax a.s. a automobilka Škoda Auto a.s. se nedohodli na pokračování projektu Škoda Delimax Teamu, v jehož barvách a s vozem Škoda Fabia S2000 získala posádka Valoušek – Hrůza v loňském roce titul absolutních mistrů ČR. Společný projekt, na kterém se intenzivně vyjednávalo od konce loňské sezony, byl ze strany automobilky Škoda Auto náhle zrušen.

Dvojice Valoušek – Hrůza je tak necelý měsíc před první soutěží sezony bez vozu, se kterým by mohla vyrazit k obhajobě titulu.

Děkujeme automobilce Škoda Auto, že i s její pomocí náš mladý rally tým získal hned v prvním roce mistrovský titul. Přestože z naší strany byl zájem na projektu pokračovat a k tomu vedla i veškerá naše jednání, společnost Škoda se rozhodla jinak. Nešťastné je, že vedení Škoda Motorsport nám své rozhodnutí nepokračovat ve spolupráci oznámilo necelý měsíc před začátkem nové sezony a to v okamžiku, kdy už vše podstatné bylo dohodnuto a dolaďovaly se pouze detaily. Pro nás to v tuto chvíli znamená velice nepříjemnou situaci, kdy pro Pavla a Zdeňka nemáme adekvátní závodní vůz.

Nicméně Delimax Team stále pokračuje v rally aktivitách. To, s čím, kde a jak letos Delimax Team bude závodit, není doposud jasné. Intenzivně vyjednáváme a pevně věřím, že veřejnost seznámíme s výsledky během nadcházejících dní,“ říká k situaci Jan Vrba, generální ředitel společnosti Delimax a.s.

Máme mistrovský titul, máme chuť ho obhájit, ale v tuto chvíli nám schází závodní vůz. Je mi to líto hlavně kvůli fanouškům, kteří si zvykli na naše spojení se značkou Škoda. Během loňského roku jsme odvedli pořádný kus práce. Chtěl bych poděkovat oddělení Škoda Motorsport a týmu Motorsport Kopecký za kvalitně připravené auto. Veřejnost bych chtěl ubezpečit, že Delimax Team pokračuje. V tuto chvíli děláme vše proto, abychom v MMČR zůstali. Nevzdáme to. Bohužel máme málo času na hledání náhradního řešení. Věřím, že na startu Valašské rally 2011nebudeme chybět,“ komentuje události posledních dní Pavel Valoušek junior.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Škoda auto na výstavě RÉTROMOBILE 2011 v Paříži

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose