www.car.cz
 

Toba Czech MH racing team v Lužických horách těsně za TOP 10
     29.4.2011 10:41 - tisková zpráva


Toba Czech MH racing team zajel v „Lužičkách“ výborně

Skvěle si vedl na prvním sprintu sezony v Lužických horách Toba Czech MH racing team. Posádky Martin Hudec - Jiří Černoch a Jaroslav Pešl - Radek Juřica, obě jedoucí na vozech Mitsubishi Lancer EVO IX, atakovaly na skvěle obsazeném podniku první desítku absolutního pořadí a nakonec se seřadily těsně za ní. Pešl skončil absolutně jedenáctý a Hudec o pouhých šest vteřin za ním na dvanáctém místě.

Však také panovala v cíli v týmu velká spokojenost. Takový husarský kousek, aby obě auta skončily v konečném pořadí takto vysoko, se ještě týmu nepovedl. „S výsledky jsme velmi spokojeni. Nejdůležitější je, že obě týmová auta dojela do cíle, a navíc na takovýchto pěkných pozicích,“ radoval se v cíli rally šéf týmu a pilot jednoho z vozů Martin Hudec, jenž skončil v absolutním pořadí na dvanáctém místě. „Umístění je pro nás super, jsme moc spokojeni. Před dvěma lety jsme tady byli s Bobem Černochem ještě na osmičkovém Lanceru desátí, a teď je dvanácté místo taky super. Jezdí se nám tady dobře a jsme rádi, že jsme to i tentokrát potvrdili,“ pochvaloval si povedený závod Hudec.

Výsledek třebíčské posádky mohl být ještě mnohem lepší. To by se ale nesměla jet první erzeta, který se pak jela znovu i jako zkouška číslo 5. Právě na ní totiž Hudec s Černochem ztratili až příliš mnoho vteřin a zajeli tram výrazně horší časy, než potom ve zbytku rally. Čísla hovoří jasně. Zatímco ostatní zkoušky jezdila posádka mezi devátým a čtrnáctým místem, tuto erzetu (1 a 5) zajela 28. a 22. nejrychlejší čas. „Tu zkoušku jsem jel vědomě hodně pomalu, protože mi skutečně vůbec nesedla. Trať byla hodně úzká a hlavně tam bylo strašně moc bordelu, spousta štěrku a kamení. Věděl jsem, že tam mělo problémy i spousta jiných borců a bylo tam i pár vypadnutí z trati, tak jsme tam radši jel pokaždé opatrněji. V tomto případě to beru na sebe, prostě jsem jel radši opatrně,“ vrací se 30letý pilot k erzetě, která mu zhatila šance na ještě lepší umístění.

Pro třebíčského pilota to byl teprve třetí závod s novým devítkovým Lancerem. „Auto je pro nás pořád hodně nové, ale pomalu se s ním sžíváme. Musím říct, že to zatím vypadá velmi slibně. Některé úseky jsme zajížděli výrazně rychleji, než v minulé sezoně, a to je povzbuzující,“ pochvaluje si jezdec, jenž má letos v plánu především závody velkého mistráku. „Ten bychom chtěli odjet celý. K tomu bychom rádi jeli ještě domácí sprinty - Vysočinu a Horáckou rally Třebíč - a také vsetínský rallysprint,“ prozrazuje Hudec své plány pro sezonu 2011.
Třešničkou na dortu lužické soutěže byl interní souboj obou týmových vozů o jedenáctou pozici. A že to bylo pořádně napínavé! Bitva Hudce s Pešlem se pohybovala po celou rally v rozmezí několika málo vteřin. Jednou vedl ten, pak zase onen.

Nakonec Hudec skončil těsně za Pešlem na dvanáctém místě. „Nějaký přehled jsme o sobě měli, vždycky tak zhruba po dvou erzetách. Věděl jsem, že to bude velmi těsné, a taky to tak skončilo. Jarda zajel závěr rally dobře a o těch šest vteřin byl nakonec rychlejší,“ komentoval týmový souboj Hudec.

I tak ovšem mohl být šéf Toba Czech MH racing teamu se sprintem v Lužických horách nadmíru spokojen. „Je maličko škoda, že jsem to nedotáhl já nebo Jarda Pešl do první desítky. To by bylo super. Nicméně i tak jsme s Lužičkami naprosto spokojeni. Hlavně proto, že jsme oba s Jardou dojeli do cíle vysoko a je vidět nějaký vývoj směrem dopředu. Jsme schopni vyhodnotit chyby a poučit se z nich. To je pro nás důležité a od toho se musíme odpíchnout do dalších závodů,“ přemítá Martin Hudec. Do budoucna se však dívá optimisticky. „Jako nejzásadnější vidím to, že jsme tentokrát jezdili vyrovnaně nebo dokonce poráželi jezdce, kterým jsme se ještě nedávno jen dívali na záda. A to je pro nás to hlavní a žene nás to dopředu,“ pochvaluje si dobrý vstup do ročníku 2011 Martin Hudec.


Velmi spokojená odjížděla z Hrádku nad Nisou také druhá posádka Toba Czech MH racing teamu. Jaroslav Pešl s Radkem Juřicou obsadili parádní 11. místo v absolutním pořadí (6. místo ve své třídě N3). Posádka jedoucí tradičně na voze Mitsubishi Lancer EVO IX tak na závodě, který se jel o uplynulém víkendu, vyrovnala svůj nejlepší výsledek kariéry z loňského roku.
„S výsledkem i průběhem závodu jsme samozřejmě moc spokojeni. Hned v prvním sprintu sezony jsme atakovali první desítku celkového pořadí, nabrali jsme i nějaké body, takže určitě velká spokojenost,“ pochvaloval si Jaroslav Pešl povedený závod, na kterém si posádka vyrovnala osobní maximum z loňského sprintu vy Vyškově, kde skončila také jedenáctá. „Výsledku v Lužičkách si ovšem vážíme určitě výše. Byla tady mnohem větší konkurence, než loni ve Vyškově,“ říká bez zaváhání 31letý Pešl.

Třešničkou na dortu pro Pešla byl fakt, že porazil v tuhém souboji týmového kolegu Martina Hudce, který jel také na Mitsubishi Lancer EVO IX a skončil o pouhých šest vteřin za Pešlem na dvanáctém místě. „Náš souboj jsme samozřejmě po celý závod dobře sledovali. Bylo to vlastně pořád jen o vteřiny pro jednoho nebo pro druhého. Ale k nějakému hecování a předhánění jsme to nechtěli nechat sklouznout. Nechtěli jsme kvůli tomu udělat třeba nějakou zbytečnou jezdeckou chybu. Hlavní je, že jsme dojeli do cíle oba a navíc na výborných umístěních,“ shrnul úspěšnou rally Jaroslav Pešl, jehož prioritou letos stejně jako loni bude sprintový šampionát.

Dalším podnikem, na kterém se valašskomeziříčská posádka představí, bude v polovině května Impromat Rallysprint Kopná.

PR


 
 
Fotogalerie:   Lužická rallye 2011, foto Jan Šnábl

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose