www.car.cz
 

C2 Challenge v ČR se rozjíždí – nyní šance i pro české piloty !!!
     14.4.2005 20:47 - tisková zpráva


Hlavní cena pro vítěze : nový vůz Citroën C2


Praha, 12.dubna 2005 – Nedávno společnost Citroën Česká republika s.r.o. informovala o rozjezdu letošních pohárových seriálů C2 Challenge a C2 Super 1600 ve světě. Jelikož jsme zaznamenali poptávku po sportovních vozech C2 i v České republice, rozhodli jsme se podpořit otevření podobné soutěže i našim mladým talentům.

Po úspěšné premiéře C2 Challenge pilotovaného Petrem Vlašínem, během loňského seriálu MM ČR, kdy tento vůz na našich tratích prokázal své kvality a vyvolal tak zájem ze strany jezdců, byl pro rok 2005 sestaven plán na pohárovou soutěž C2 CHALLENGE.

Je to nabídka pro piloty rallye, kteří se tak budou moci účastnit seriálu soutěží v ČR ve skupině A6, a to s vozem, který má ten nejlepší původ. Narodil se totiž přímo ve sportovním středisku Citroën Sport, na stejném místě, kde naši experti vyvinuli a nadále pracují na mistrovských vozech Xsara WRC, které hned od svého nástupu dominují závodům MS v Rallye.

Za volant Citroënu C2 Challenge teď mohou i u nás usednout nadaní jezdci a pokračovat tak ve svém profesním růstu a nastartovat třeba takovou kariéru, jakou má za sebou úřadující mistr světa Sébastien Loeb. Začínal stejně, v líhni mladých talentů naší značky, tenkrát ještě za volantem Saxa ....

Citroën C2 Challenge je prvním krůčkem, se kterým je možno získat za velmi příznivých finančních podmínek sportovní nástroj té nejvyšší kvality.

Dovozce, Citroën Česká republika, svěřil realizaci tohoto cíle jednomu ze svých prodejců a zároveň úpravci sportovních vozů, společnosti M-servis v Kroměříži.
Podmínky soutěže byly vypsány a je možno se s nimi podrobně seznámit na webových stránkách www.citroen.cz.

Pohár C2 CHALLENGE je organizován v rámci vybraných podniků Mistrovství ČR ve sprintrallye.
Základní podmínkou je minimální počet 4 účastníků s vozem C2 Challenge, kteří pojedou alespoň pět soutěží poháru.
Dohled nad plněním technických podmínek vozů budou zajišťovat samozřejmě nezávislí techničtí komisaři FAS AK ČR.

Celkový vítěz poháru C2 CHALLENGE 2005 získá jako hlavní cenu nový automobil Citroën C2 v hodnotě 300 000 Kč a pozvání do vývojového střediska Citroën Sport ve Versailles-Satory ve Francii.

Vlastní organizace soutěže a dodávky vozů a dílů jsou zajišťovány výhradně prostřednictvím kroměřížského zastoupení značky Citroën, společnosti M-servis. M-servis nabízí i sjednání leasingu na pořízení vozu či pronájem soutěžního vozu na jednotlivé podniky.

Pořizovací cena vozu C2 Challenge se pohybuje okolo 1 340 000 Kč včetně DPH. Tato cena zahrnuje jak samotný vůz tak i veškeré přestavbové práce. Technická specifikace v příloze.

Partnery v poháru C2 Challenge jsou společnosti Total ČR a Michelin Sport Fr. Tyto společnosti také poskytují ceny pro vítěze jednotlivých závodů C2 Challenge.

Citroën je součástí francouzské skupiny PSA Peugeot Citroën.


Ing. Martina Bedrnová

POHÁR CITROËN C2 CHALLENGE 2005


Všeobecné podmínky:
1. Každý z účastníků poháru musí podepsat smlouvu s organizátorem a zavázat se k účasti alespoň v 5 (pěti) závodech poháru.
2. Pro vypsání poháru je potřebný minimální počet účastníků stanoven na 4 (čtyři).
3. Aby bylo možno v jednotlivém závodě klasifikovat v rámci poháru, musí se jej účastnit alespoň 3 (tři) soutěžící.
4.  Bodové hodnocení v jednotlivých soutěžích bude zveřejněno na výsledkových listinách a v celkovém hodnocení prostřednictvím FAS AK ČR.
5. Soutěžící budou na základě svého umístění v rámci poháru odměňováni po každém závodě (za 1. ÷ 3. místo) a jednorázově po skončení sezóny.
Technické podmínky:
1.  Soutěžní automobily musejí být plně v souladu s homologací FIA.
2. Během závodů se smějí na vozech používat výhradně díly CITROËN, maziva společnosti TOTAL a pneumatiky od společnosti MICHELIN.
3. Na každém závodě budou značeny pneumatiky Michelin, bude kontrolováno jejich používání.
4. Na každém závodě budou odebírány vzorky maziv Total a prováděna kontrola.
5.  Kontrolu dodržování technických podmínek vozidel budou zajišťovat techničtí komisaři FAS  AK ČR.
6. Kontrolu používání předepsaných pneumatik, maziv a dílů bude provádět firma M – servis.
Dodávky dílů a materiálu
Společnost M – servis, s.r.o., zajistí:
1.  Soutěžní vozy a komponenty přestavby.
2. Speciální náhradní díly a repase skupin.
3.  Sériové díly a celkové technické know-how.
4. Pneumatiky Michelin, včetně jejich servisu a značení během soutěží, ve spolupráci s firmou Pneu-sport s.r.o.
Na nákup spotřebovaných sériových dílů bude oficiálním účastníkům poháru poskytována sleva ve výši 15% z běžné zákaznické ceny.
5. 1. Oficiální statut Citroën C2 Challenge v soutěžích u FAS AK ČR.
Odměny
1.  Společnost Total ČR věnuje ceny v celkové hodnotě 200 000,-Kč.
2.  Společnost Citroën ČR věnuje hlavní cenu pro vítěze poháru Citroën C2 CHALLENGE, nový automobil Citroën C2 v hodnotě 300 000,-Kč, který bude předán při slavnostním vyhlášení výsledků.
3. Společnost Citroën ČR zorganizuje pro posádky, které se umístí na 1. – 3. místě celkově, jednodenní návštěvu a prohlídku střediska Citroën Sport ve Versailles – Satory.

KONTAKT: M-servis s.r.o.
  Jiří Míša     e-mail: misa@mservis-citroen.cz


 
 
Fotogalerie:   Rally Vysočina 2004 -Okříšky

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose