www.car.cz
 

Motorsport na Valašsku zůstane… Rallye, vrch i cross country rallye
     23.12.2005 16:45 - tisková zpráva


V závěru letošního roku se sešli členové Autoklubu Vsetín – město v AČR, aby zhodnotili uplynulou motoristickou sezónu na Vsetíně. Letošní rok byl pro největšího a nejaktivnějšího organizátora motoristických podniků v regionu naplněn činorodou organizátorskou prací.

 

Závody do vrchu - MČR

 

Letošní ročník Valašského klobúka, seriálového podniku Českého mistrovství, již tradičního prázdninového klání specialistů v závodech do vrchu, nad kterým převzali záštitu čelní představitelé města a kraje, přivítal ve dvou dnech na devadesát soutěžících z Česka, Slovenska a Polska. Snaha omlazeného kolektivu je  zlepšení servisu závodníkům i divákům. Reprezentanti našeho klubu Julínek a vrchař  specialista Ivo Krampota dokázali vyhrát své třídy. 

 

Taky oprava více  než 500 metrů komunikace z Malé Bystřice na Dušnou je výsledkem dobré práce vedení klubu. V následujícím roce bude tradiční závod do vrchu odstartován opět druhý prázdninový víkend – 15.a 16. července 2006. Novou aktivitou klubu je organizace závodu do vrchu v Ostravě. Tento závod bude závěrečnou vrchařskou šou přímo uprostřed města v termínu 2. a 3. října 2006.

 

Rally - MČR

Automobilová soutěž OMV WURTH rally je poslední soutěží v seriálu Mistrovství České republiky v rally v dané sezóně. Stalo se dobrou tradicí, že mistrovství České republiky v rally uzavírá právě vsetínská soutěž, jako jediný mistrovský podnik rally v regionu. Tato soutěž s krátkou historií, která staví na tradici dávno zapomenutých soutěží na Valašsku, získala nejen stabilní, silné sponzory, kteří jsou s prací autoklubu spokojeni, ale především svou kvalitou přízeň jezdců, fanoušků a funkcionářů federace automobilového sportu.

 

Neustálé inovace při organizaci rally přebírá  nejedna automobilová  soutěž v republice. Kvalitní tratě v okolí Vsetína a Rožnova pod Radhoštěm se staly silnými stavebními prvky při konstituci této jediné významné soutěže v regionu. Následující rok je termín soutěže stanoven na 3. a 4.listopadu 2006. Jsme přesvědčeni, že koncepcí zcela překvapíme motoristické příznivce především při stavbě tratí…..Vynecháme úsek přes Santov .

 

Zcela vyloučíme ze soutěže silnici přes Malou Bystřici, kterou chceme použít jen pro závod do vrchu. Ostatní úseky chceme vytvořit buď zcela nové  nebo využít klasických valašských silniček v technicky náročných pasážích mimo zabydlené části obcí a měst.

 

Cross country rally - MČR

Poslední aktivitou je pomoc při organizaci podniku cross country rally ve Vsetíně, který se v následujícím roce pojede s tradičním názvem Internext cross country rally, v této podobě již počtvrtrté, opět jako mistrovství  České republiky

 

Vedení autoklubu děkuje všem spolupracujícím subjektům, i jednotlivcům, přeje všem hodně zdraví a úspěchů v následujícím roce. Širokou veřejnost zveme na všechny naše akce, které budeme pořádat v roce 2006.

 

Vedení autoklubu Vsetín – město v AČR 


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose