www.car.cz
 

Rallye Tišnov - TipCars Rally Team a Kožmín absolutně druhý…!
     24.5.2006 17:52 - tisková zpráva


V sobotu 13. května sjelo ze startovní rampy v Tišnově více než 100 soutěžních posádek, připravených bojovat o body ve třetím letošním rallysprintu. I když den začal krásným slunečným počasím, podle předpovědi meteorologů museli všichni zúčastnění počítat s deštěm a bouřkami. Posádka TipCars Rally Teamu Martin Kožmín a Miloslav Talaváňa zde naposledy startovali s Mitsubishi Lancer EVO VI.

 

Pro soutěž v okolí Tišnova byl zvolen model 3x3, tři průjezdy třemi rychlostními zkouškami.  Červené Mitsubishi Martina Kožmína se v prvním měřeném testu usadilo na pěkném 10. místě absolutně, což znamenalo sedmou pozici ve skupině PV. Po třech odjetých vložkách přijížděla do servisu posádka TipCars Rally Teamu na deváté pozici absolutního pořadí, se ztrátou jedné minuty na vedoucího Flídra s vozem Škoda Octavia WRC.

 

Druhé průjezdy rychlostními zkouškami znamenaly pro naši soutěžní dvojici posun na osmou příčku absolutního pořadí a 5. místo ve skupině N4. Závěrečné trio tišnovských erzet však zamíchalo dosavadními výsledky. Na trati se rychle změnily povětrnostní podmínky a z RZ7 byl do servisu hlášen hustý déšť. Na poslední rychlostní zkoušce bojovaly posádky nejen s časomírou, ale i s bouřkou. Díky dobré volbě pneumatik, spolehlivému výkonu a klidu v rozhodujících okamžicích stála v závěru celého soutěžního klání posádka TipCars Rally Teamu na stupních nejvyšších.

 

Martin Kožmín s Mílou Talaváňou v tomto závodě vybojovali druhou příčku, z Tišnova si však odvážejí plných 30 bodů do sprintového mistrovství, protože vítězný Maďar Szabó jedoucí Fordem Focus WRC do MČR neboduje. Ve skupině produkčních vozů zvítězili.

 

 

Tišnovské zkoušky daly v součtu pěkných 88 ostrých kilometrů a trať nám svou technickou náročností vyhovovala. Rychlé úseky i technické pasáže ztížené deštěm v poslední rundě, jsme se snažili jet s maximálním nasazením a dojet si pro co nejlepší výsledek. Někteří z favoritů měli technické problémy, nebo se jim dařilo o trochu méně, než nám. S výsledkem jsem maximálně spokojen a chtěl bych touto cestou poděkovat celému teamu našich mechaniků, v čele s Michalem Sedláčkem, za jejich bezvadnou práci. Děkuji panu Ladislavu Křečkovi, který nám obětavě předává své dlouholeté zkušenosti a drží nad námi svou ochrannou ruku.

 

Také bych rád vyzdvihl spolehlivý výkon navigátora Míly Talaváni, se kterým se mi  bezvadně spolupracuje a zároveň nemohu nepoděkovat společnosti TipCars a jeho vedení za podporu na špičkové úrovni a za podmínky k účasti v letošním ročníku rallysprintového mistrovství. V Tišnově jsme se rozloučili se skvěle fungujícím Lancerem šesté evoluce a na příští podnik chystáme nový vůz -  Mitsubishi Lancer EVO VIII.“ Tolik spokojený Martin Kožmín.

 

Mitsubishi Lancer EVO VIII v barvách TipCars Rally Teamu bude mít svou premiéru na Rally Agropa  Pačejov 17.června 2006.

 

Tisková zpráva TipCars Rally Team

Foto RNDr. Ivo Nesrovnal

 

  

 PR


 
 
Fotogalerie:   Arazim a zničený plot vTišnově, foto J. Rohlena

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose