www.car.cz
 

Beruška - Petr Brynda- v Praze opravdu skvěle bavil diváky
     6.12.2006 11:50 - tisková zpráva


Posádka DPD Czech Rally Teamu Petr Brynda a Daniel Mareš přijeli na závěrečný podnik sezóny s jediným cílem. Chtěli se svým vozem Škoda Felicia Kit Car pobavit diváky a poděkovat jim tak za letošní přízeň.

 

Před pražským rallysprintem došlo v hlubošském týmu ke změně. Namísto posádky Jiří Brynda a Kateřina Stočesová vyrazila vstříc závěrečnému závodu sezóny posádka ve složení Petr Brynda a Daniel Mareš. Petr Brynda si místo v závodě vysloužil ziskem mistrovského titulu ve třídě A5 a Daniel Mareš, coby generální ředitel společnosti DPD CZ, která poskytuje balíkové služby a zároveň byla po celou sezónu hlavním partnerem týmu.

 

Brynda s Marešem úspěšně zvládli za pomoci Pavla Paška seznamovací jízdy a v sobotu ráno vyrazili vstříc prvním ostrým kilometrům soutěže. Od začátku se však držel předsevzetí a kde to bylo jen trochu možné, tak se snažil bavit diváky. „Naším cílem bylo uspokojit všechny diváky a nabídnout jim velkou šou. Nemá cenu tady jezdit na čas a honit jindy drahocenné vteřinky. Tady je to o tom, pobavit prochladlé diváky a jezdit pořád dveřma napřed,“  řekl k úvodu Petr Brynda.

 

Ještě výrazněji se však Beruška předvedl na strahovském okruhu. Hlubošský jezdec jen minimálně sundával ruku z ruční brzdy, která se pro něho stala nejčastěji používanou součástkou vozu. Velké smyky, stále populární Felda Kit napříč silnicí, takový byl obrázek průjezdů Strahovem. Přítomných více než deset tisíc lidí se však mohlo bavit a obdivovat, s jakou přesností si příbramský jezdec během smyků počíná.

 

„Když jsem uviděl tolik diváků, tak jsem nemohl jinak. Jim určitě byla strašná zima, tak jsme je chtěli trošku zahřát a potěšit je. Když někteří jeli na čas, tak někdo přeci musel prostě ty lidi bavitJ,“  řekl ke strahovským průjezdům Beruška.

 

Překvapení připravila posádka Czech DPD Rally Teamu i při závěrečné rychlostní zkoušce. Nejdříve byla dvojice Brynda/ Mareš odstartována podle pravidel, poté si však odstartovali samy vlastní závod. Poté co Daniel Mareš odpočítal pětivteřinový interval, Beruška vyjel vstříc závěrečným kilometrům sezóny.

 

„V pátek se konala rozprava s posádkami, jak se má tato závěrečná rychlostní zkouška jet. My jsme nějak nedávali pozorJ, a tak jsme museli jet jinak. Závod se mi strašně líbil, užíval jsem si každičký metr na trati a doufám, že se to líbilo i divákům.

 

Dík patří i mému spolujezdci Danielovi Marešovi, který přistoupil k závodu profesionálně a tak jsem ho nechal alespoň na závěrečných dvou rychlostních zkouškách užít si naplno atmosféru. Nemusel mi číst, mohl se jen kochat krajinou a přihlížejícími diváky,“ řekl závěr hlubošský jezdec.

 

Pro Dana Mareše byl pražský rallysprint premiérou na sedadle spolujezdce a na podobné akci vůbec. Ačkoliv se počítám mezi fandy aut, automobilového sportu a rallye, XII. pražský rallysprint byla moje první příležitost aktivně se nějaké soutěže zúčastnit a to díky podpoře, kterou DPD CZ věnuje týmu "bryndových" po celou sezónu. A musím rovnou říct, že to byl pro mne naprosto neskutečný a skvělý zážitek.

 

Už při přípravě jsem zjistil, že role spolujezdce je v rallye podstatně významnější, než se může nezaujatému pozorovateli zdát, a tak má hlavní obava byla, jak tuto svoji roli bez jakýchkoliv praktických zkušeností zvládnu. Mým cílem bylo to Petrovi alespoň nekazit, a i když si tím nejsem úplně jist, snad jsem cíl splnil. První RZ byla v mém podání tragická, ztratil jsem se v rozpisu hned po prvních zatáčkách.

 

Z jízdy jsem téměř nic nevnímal, soustředil jsem se jen na svoji "práci". Až na třetí ostře jeté RZ (tj. RZ4) jsem (snad) neudělal žádnou významnou chybu. Přesto jsme se s Petrem domluvili, že poslední dvě RZ již číst nebudu a užíval jsem si jízdu, která byla v té době již čistě v exhibičním stylu. A rozhodnutí to bylo správné, protože jsem si to opravdu užil, stejně tak, jako diváci a doufám, že i Petr. Kdo viděl, ví o čem mluvím...

 

Děkuji moc týmu, Pavlovi Paškovi a samozřejmě Petrovi Bryndovi, jsou skvělí a připravili mi vynikající zážitek,“ zhodnotil soutěž spolujezdec Daniel Mareš.

 

 

Marek Felt

 

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Pražský rallysprint, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose