www.car.cz
 

Na Jänneru Milana Lišku utrápila technika
     18.1.2007 00:00 - tisková zpráva


Rakouská Jänner rally již tradičně zahajovala Mezinárodní mistrovství České republiky rally. Na startu nechyběla ani posádka Klub Fox Racing Teamu ve složení Milan Liška - Jaroslav Vosádka. Cestu za prvními body sezony plzeňskému jezdci zkřížila stávkující technika.

 

Milan Liška do poslední chvíle doufal, že se počasí umoudří a připraví pro Jänner rally typické zimní podmínky. I když se tak nestalo, zkušený jezdec se na rakouskou soutěž těšil, neboť její tratě i bez sněhu nabízí atraktivní svezení. Jenže už od úvodu rally si Plzeňan soutěž příliš neužíval.

 

Hlavu si totiž krátce po startu začal stavět Liškův vůz Mitsubishi Lancer Evo IX. „Od úvodní erzety nás začal zlobit senzor škrtící klapky. Dost mě vyděsilo, když jsme na první vložce přijeli do první zatáčky a auto neubralo plyn. Těžko jsme se pak mohli maximálně koncentrovat,“ prozradil příčinu problémů Milan Liška.

 

„Asi platí, že můžeš auto testovat, můžes s ním jet shakedown a nepoznáš nic. V okamžiku, kdy ho ale zatížíš naplno v závodě, objeví se každý neduh.“

 

Liška s Vosádkou tak po čtvrteční superspeciálce vstupovali do páteční etapy ze 32. pozice průběžného pořadí. Problémy ale přetrvávaly i druhý den a bohužel se přidaly i další. „Aby toho nebylo málo, odešel váleček na ruční brzdě. I když je pravda, že já 'ručku' nijak zvlášť nevyhledávám, na Jänneru je potřeba a bez ní to jde jen těžko,“ kroutil hlavou nad nekončící smůlou Liška.

 

Místo toho, aby si posádka Milan Liška - Jaroslav Vosádka, která tentokrát osamoceně hájila barvy týmu Klub Fox Racing, užívala hezkou soutěž, zaměstnávala mysl závodníků spíše neposlušná technika. Přesto bílo-červený lancer dokázal postoupit průběžným pořadím vpřed a po osmi odjetých rychlostních zkouškách figuroval na 26. místě absolutně.

 

Na následujícím měřeném úseku z Lasbergu do St. Oswaldu ale Liškova rakouská anabáze vyvrcholila. „Zastavila nás porucha převodovky, respektive vypadlý čípek asi za dvě koruny. Nad tím člověk může jen kroutit hlavou,“ uzavřel s trpkým úsměvem Milan Liška.

 

I to je ale rally... Ačkoliv úvod sezony rozhodně nedopadl podle představ plzeňského týmu, už nyní jsou v plném proudu přípravy na další soutěž, kterou bude na počátku února Rally Šumava s centrem v Klatovech. Všichni členové Klub Fox Racing Teamu věří, že si na 'domácí' půdě spraví náladu a na své konto si připíší první mistrovské body.

 

 

KLUB FOX RACING MEDIA SERVICE

 

 

PR

 

 

 


 
 
Fotogalerie:   Jänner Rally 2007, foto Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose