www.car.cz
 

Vichřice řádila i u tratí Rallye Šumava.
     25.1.2007 14:30 - tisková zpráva


Vichřice na Šumavě.

Vichřice, která zasáhla celou republiku, se tentokrát na Šumavě i v jejím podhůří vyřádila až běda! Způsobila ohromné škody a nadělala obyvatelům našeho západního pohoří spoustu starostí. Na své si přišli a stále přicházejí hasiči, lesáci, energetici a většina majitelů domů.

Bohužel, ani pořadatelé nadcházejícího 42. ročníku Mogul Šumava Rallye Klatovy nezůstali stranou. Vyvrácené stromy zatarasily lesní úseky rychlostních zkoušek jak na Klatovsku, tak zejména v okolí Vimperka a Prachatic.

Nejhorší situace je na RZ 9/15 Nuzín – Čkyně, RZ 11/17 Trpín – Lažiště a RZ 12/18 Radhostice – Bořanovice. Tady jsou na trase rally stovky kubíků dřeva,  které v divokých polomech leží na vozovce. Po dohodě se členy ředitelství se dali do práce vedoucí jednotlivých erzet, kteří organizují likvidaci těchto zátarasů a zprůjezdnění vozovek. V současné době, kdy na Šumavě snad nezahálí jediná motorová pila, je to úkol nadmíru těžký.

O stavu průjezdnosti, je díky práci vedoucích RZ, ředitelství soutěže neustále informováno a snad už k dalším pohromám počasí nedojde.

Už v tuto chvíli patří poděkování a obdiv jak vedoucím jednotlivých erzet, tak i stovkám pořadatelů a jejich pomocníků, kteří se starají o to, aby posádky ani diváci nepostřehli jaká pohroma se v minulém týdnu nad oblastí ve které se rally jede, odehrála.

 

RMS


 
 
Fotogalerie:   Premiérová Rallye Krkonoše 2007, foto Jirka Rohlena

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose