www.car.cz
 

Jänner rallye - pro Lubomíra Minaříka testovací závod Punta S 1600
     29.1.2007 09:03 - tisková zpráva


Po krátké zimní přestávce se svého startu dočkal nový ročník Mezinárodního mistrovství ČR, který odstartoval o druhém lednovém víkendu v okolí rakouského Freistadtu. Oblíbená Jänner rally otevřela náš „velký“ šampionát již počtvrté a opět potvrdila, že je právem považována za jeden z nejlepších podniků, patřících do českého kalendáře. V nabitém 108 členném startovním poli se představila i posádka Lubomír Minařík – Viktor Semela, která letos s vozem Fiat Punto Super 1600 reprezentuje tým Roto Plzeň.

 Lubomír Minařík a Viktor Semela na Jänneru zahájili svůj letošní program, čítající čtrnáct mistrovských soutěží. Vedle „velkého“ mají v plánu i kompletní „malý“ šampionát a čeká je tak nejnabitější sezóna v jejich dosavadní soutěžní kariéře. Před startem Jänner rally si přáli sněhovou nadílku, paní příroda však k nim štědrá nebyla a závod byl odjet na ryze asfaltovém povrchu. I přesto ale na soutěžící nečekala žádná procházka růžovým sadem. Na trati panovaly dosti nevyzpytatelné povětrnostní podmínky, suchý asfalt střídaly velmi kluzké úseky, a tak žádná z posádek nemohla přesně vědět, co na ni na trati čeká.

 Luba s Viktorem přesto od počátku plnili své předsevzetí, podmínkami na trati se nenechali zaskočit a pomalu si zvykali na nový vůz. Ze 42. pozice po čtvrtečním prologu se v průběhu soutěže vypracovali o čtrnáct příček výše, k čemuž jim dopomohla naprostá absence technických problémů i závažných jezdeckých chyb.

V cíli jim patřilo 28. místo celkově, podpořené ziskem slušné páté příčky ve skupině A. Důležitější než zisk osmi mistrovských bodů do tabulky mistrovství je však pro posádku fakt, že se svým novým soutěžním náčiním během soutěže najela více než 280 kilometrů v závodním tempu a dokázala postupně zrychlovat.

Žádný problém nenastal, všechno fungovalo tak jak mělo, úplně perfektně. Hlavně, že je to celé v cíli. Byl to takový náš testovací závod, opravdu ty začátky jsou těžké. Auto fungovalo, zvykali jsme si na ně, ale mám pořád obrovské rezervy. Je pravda, že vždycky jsem jezdil s Felicií, ničím jiným jsem nejezdil, jsem na to strašně zvyklý, tohle je úplně něco jiného, takže dřívější návyky musím zapomenout a musím začít znovu. Je to o hledání hranice. Přijedu z „erzety“ a nemám ani oholené hrany gum, protože se do toho vůbec neopřu, a to je znát,“ zhodnotil v krátkosti své rakouské účinkování Lubomír Minařík.

 Dalším startem posádky Minařík - Semela bude o prvním únorovém víkendu klatovská Mogul Šumava rallye, která se jede jako druhý podnik MMČR a zároveň je druhou soutěží mezinárodního Winter cupu. Lubovi s Viktorem patří mezi přihlášenými startovní číslo 29.

         Jiří Dokulil, ftr-media 


 
 
Fotogalerie:   KART ARENA BRNO - Setkání mistrů 2007 od Martina Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose