www.car.cz
 

Bodují i junioři RSP - stříbrná radost v zasněžených a náročných Okříškách
     9.3.2006 11:19 - tisková zpráva


Na první podnik MČR ve sprintrallye přijelo závodit, mimo rallyesprintových specialistů, také mnoho posádek, které měly po zasněženém Jänneru a extrémně náročné Šumavě, vydatnou porci ostrých kilometrů již za sebou.

 

Ještě při seznamovacích jízdách to vypadalo, že RZ v okolí Okříšek a Třebíče budou letošní první suché kilometry, sem tam přerušené zbytky sněhu a ledu, avšak letošní počasí se rozhodlo s jezdci zřejmě prozatím šprýmovat a již od čtvrtka dávalo tušit, že i na Vysočině bude všechno jinak.

 

Také posádky RSP se připravovaly na to, že ujedou první letošní suché kilometry. Ludvík Otto s manželkou Renátou se po odhlášené Šumavě, které se z rodinných důvodů  nemohl zúčastnit, těšil zejména na kvalitní „testovací“ závod, protože jeho prioritou je MMČR. Stejně tak Lukáš s Honzou si jeli do tohoto závodu především pro další zkušenosti a také možná trošku napravit reputaci, pošramocenou vlažným výkonem z Šumavy.


I jejich prioritou je kompletní účast v MMČR. Licenci soutěžícího RSP pro tento závod využil Sláva Ducháček.

 

Do pátečního prologu v ulicích Třebíče se pomalu začal snášet sníh a tak promrzlé posádky, dlouhé minuty čekající na svůj start, měly dostatek času přemýšlet, v jakém stavu bude po lehkém sněžení závodní trať. Lukáš s Honzou si ještě nemohli vychutnat luxus v podobě prosolené trati, kterou některým posádkám dopřál pořadatel, ale Ludvík s Renátou si toto pohodlí již užili. 

 

Obě posádky dokončily páteční prolog bez problémů, Ludvík na čtvrtém místě v absolutní kvalifikaci. Vzhledem k tomu, že odstup Lukáše a ostatních soupeřů na vedoucí posádku činil jen pár vteřin, sobotní boje slibovaly zajímavou podívanou.

 

Sobotní ráno nepřineslo mnoho radosti Ludvíkovi s Renátou. Po první RZ posádka odstoupila pro technickou závadu a Ludvík tak v dalším závodě podlehl v bitvě se smůlou.

 

To Lukáš s Honzou zřejmě posnídali něco opravdu vydatného, protože od prvních RZ nenechávali nikoho na pochybách, že to s  nápravou reputace myslí opravdu vážně a soupeřům nedají nic zadarmo. Od samotného začátku vypukly tuhé boje mezi Honzou Šlehoferem, Lukášem Veselým, Vaškem Dunovským a Tomášem Markem. Všechny čtyři posádky mnohokrát předváděly krásné průjezdy na hranicích techniky a mnohdy snad i jezdců. Největší drama přinesly poslední tři RZ, kdy se Lukáš dokázal vedoucímu Honzovi Šlehoferovi přiblížit až na osm vteřin a Vašek Dunovský dramaticky stahoval Lukášův náskok na druhém místě. V té době čtvrtý Tomáš Marek sledoval boje před sebou a čekal na případnou chybu jednoho ze tří „kohoutů“.

 

Pořadí se do cíle už nezměnilo. Lukáš nedostihnul Honzu Šlehofera před sebou a udržel pozici před Vaškem Dunovským. Krásné druhé místo ve třídě N2 a třetí ve třídě N bylo pro Lukáše s Honzou určitě tou správnou náplastí na nevydařenou Šumavu.

 

„Jelo se nám tady moc dobře, byla pohoda, vyhnuli  jsme se větším problémům. Škoda, že nám nejelo auto v první RZ druhé a třetí rundy, vždycky na tom samým místě. Vůbec nevím, co se tam s autem dělo. Fakt škoda, mohli jsme Honzu pořádně potrápit, ale stříbro je super a celkem nečekaný“, usmíval se v cíli spokojený Lukáš.

 

„Auto z ničeho nic nejelo, ztratilo výkon, tak jsem Lukášovi řekl, že prostě nesmí brzdit, protože nemáme na to, abychom to pak rozjeli, no a Lukáš to vzal vážně...“ směje se Honza. „Pro nic jsme sem nepřijeli, jeli jsme sbírat zkušenosti a sebrali jsme stříbro. To je super!“, hodnotil po závodě Honza.

 

„Lukáš s Honzou odjeli perfektní závod. Těší mě to o to víc, že jsme skutečně před závodem s Honzou mluvili o tom, že by bylo dobré zbytečně nedivočit, sbírat zkušenosti, že bude ještě hodně příležitostí, kde je prodat. Fakt jsem byl mile překvapený z toho, co kluci předváděli a když jsem pak ještě viděl, jak si to užívají, byl nesmysl je nějak brzdit, i když jsem někdy při jejich průjezdech ani nedutal.

 

Teď už se budeme pomalu soustředit na novou techniku a další start v rámci MMČR. Odstoupení Ludvíka mě samozřejmě moc mrzí, ale co k tomu říct. Taková je rallye. Samozřejmě chci touto cestou poděkovat celému MotocarSportu Tonyho Tlusťáka - myslím, že byl všeobecný důvod k radosti - všechny tři auta MotocarSportu na bedně“, tolik k Okříškám Jirka Rozsypal.

 

 

Press RSP

8.3.2006


 
 
Fotogalerie:   Rally Vysočina 2006 od Pavla a Tondy Malého

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose