www.car.cz
 

Jan Šlehofer na Rallye Šumava havaroval po své chybě
     23.4.2009 09:06 - tisková zpráva


„Byla to moje chyba…“
Říká Jan Šlehofer po Rally Šumava. Tým ROTO Plzeň dosáhl ve svém domovském regionu polovičního úspěchu.

Přestože se na první RZ snášel hustý déšť, podařilo se zajet posádce Jan Šlehofer – Zbyněk Soběhart zajet na okruhu u Klatov dvanáctý čas absolutně a s velkým náskokem první ve třídě A6 i celé skupině A. Soupeři, zejména Jan Sýkora a Jiří Trojan, postupem času zrychlovali, ale posádce ROTA se dařilo s úspěchem první příčku jednoznačně hájit. Přišla ale nešťastná RZ 6, druhý průjezd úsekem Zálesí - Drážov, kde jezdec trefil předním kolem velký kámen uprostřed cesty. Nárazem se vyštípl velký kus límce kola a Fiat Punto S1600 jel rázem po prázdném.

„Se Zbyňkem jsme se dohadovali, jestli zastavit a kolo vyměnit, rozhodli jsme se ale jet dál. Bohužel při rychlé jízdě po prázdnu jsme najeli ještě na další kámen, a mocnými vibracemi se ohnula spojovací tyč řízení, následně i rameno a uvolnila se i poloosa. Tím naše účinkování v soutěži skončilo. Ve výsledcích se objevilo, že jsme odstoupili na technickou závadu. Chci vše uvést na pravou míru, odpadli jsme po mé chybě,“ přiznává rytířsky Šlehofer.

Posádka nastoupila druhý den do superally, to už ale bez nároku na jakékoliv body. Šlo spíš o možnosti využít rychlé kilometry po zimní pauze. Ve druhé etapě posádka zajela na pěti rychlostních zkouškách čtyři nejrychlejší časy ve skupině A – několikrát dokonce zaznamenalo ROTO double díky druhým místům Skoupila se Singerem. Teprve poslední test znamenal větší ztrátu, protože přestal fungovat posilovač řízení.

„Mám naposilováno na tři týdny dopředu,“ sdělil Šlehofer kamerám AUTOTELEVIZE.CZ, která přináší z Rally Šumava obsáhlou reportáž.
„Jezdcova vysvětlení vlastní chyby si velmi vážíme, ale ani tak jsme mu neměli nic za zlé,“ komentuje Šlehoferova slova vedoucí týmu Petr Svoboda. „Při tempu, jakým na trati jede, se prostě taková věc, jako střet s kamenem v cestě, může snadno stát. Znovu jsme se přesvědčili, že naše volba při výběru pilota byla správná.“

Velmi slušný úspěch si připsala na konto druhá týmová posádka Jiří Skoupil – Tomáš Singer. S druhým Fiatem Punto S1600 dojeli druzí ve třídě A6 a třetí ve skupině A.
ROTO Plzeň se teď intenzivně připravuje na start ve Slovinsku, kde odstartují Šlehofer – Soběhart do Rallye Saturnus. Na domácí půdě je další na řadě Rallye Český Krumlov.

PR


 
 
Fotogalerie:   Závod na Mohylu míru 2009, foto David Kárný

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose