www.car.cz
 

Václav Pech na Šumavě s technické problémy a v cíli "až" čtvrtý.
     20.4.2010 00:04 - tisková zpráva


Na Šumavě Pecha zradila technika

Pro posádku EuroOil teamu Václav Pecha jun. - Petr Uhel je Rallye Šumava domácí soutěží, ze které mají řadu cenných trofejí včetně dvou absolutních vítězství. Fotografie jejich závodního vozu zaplňovaly stránky denního tisku a posádka spolu s moderátory významných rozhlasových stanic zvala všechny příznivce a fanoušky na tento druhý podnik mezinárodního mistrovství.

„Soutěž pro nás začala nezapomenutelnou atmosférou, kterou vytvořili diváci u startovní rampy Klatovského náměstí a následně na zahajovací nedaleké okruhové zkoušce. Všem jsme se chtěli odměnit podobnými výkony jako na předchozí Valašské rallye, kde jsme s naším produkčním vozem udávali tempo speciálům S2000. Ale už v první etapě Šumavy jsme začali bojovat se špatnou svorností předního diferenciálu, který začal nepříznivě ovlivňovat jak akceleraci, tak brzdění našeho vozu. Proto musel být vyměněn. Naši mechanici při jejího výměně předvedli během povolených 20 minut všem přihlížejícím skutečný koncert,“ komentuje úvod soutěž Václav Pech jun., kterému v cíli první etapy Rallye Šumava patřila čtvrtá příčka.

Druhá, technicky náročnější, etapa Rallye Šumava zavedla účastníky soutěže na Vimpersko. Právě zde se posádce Pech – Uhel pravidelně daří a zdejší náročný charakter rychlostních zkoušek jim více vyhovuje. Bohužel už v úvodní rychlostní zkoušce zazlobila technika znovu a z útoku na vedoucí trojici se stal boj o udržení pozice.

„Prakticky hned po startu první rychlostní zkoušky druhé etapy nám v diferenciálu nekompromisně křuplo a my pak museli celou sekci čtyř rychlostek odjet s pohonem pouze zadních kol. Tím jízda na zbytku zimního posypu byla ze smyku do smyku. Pro diváky sice atrakce, ale pro nás utrpení, kdy nejdůležitější bylo dovést auto do našeho servisu k další výměně předního a pro jistotu i zadního diferenciálu,“ vysvětluje Václav Pech jun.

„Přes tyto potíže, které nás trápily se nám podařilo alespoň vyhrát skupinu produkčních vozů a dojet na čtvrtém místě absolutně za třemi speciály S2000,“ uzavírá Václav Pech jun.. Výsledek z Rallye Šumava znamená pro posádku EuroOil teamu potvrzení průběžné druhé pozice v absolutní klasifikaci a bezpečný náskok na prvním místě v kategorii „N“.

EuroOil team má nyní před sebou hodně práce a testů před další soutěží.


Petr Eliáš
www.VaclavPech.cz  






Konečné výsledky Rallye Šumava 2010

Valoušek-Hrůza
Kresta-Gross
Tarabus-Trunkát
Pech-Uhel
Štajf-Dolečková
Orsák-Vajík
Peták-Benešová
Triner-Achsová
Arazim-Gál
Jakeš-Jakeš Škoda Fabia S2000
Peugeot 207 S2000
Ford Fiesta S2000
Mitsubishi Lancer EVO IX
Subaru Impreza Sti
Mitsubishi Lancer EVO IX
Peugeot 207 S2000
Subaru Impreza Sti
Mitsubishi Lancer EVO IX
Mitsubishi Lancer EVO IX 1h36'31"8
+6"0
+2'25"3
+2'36"4
+4'07"4
+4'34"1
+5'01"8
+5'05"7
+5'30"5
+6'00"6

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Šumava 2010 objektivem Václava Dufka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose