www.car.cz
 

Také Pecha s MINI čeká o víkendu Rallye Šumava
     17.4.2012 11:32 - tisková zpráva


Pecha s MINI čeká domácí Rallye

O nadcházejícím víkendu se uskuteční již 47. ročník Rallye Šumava, která je naší nejstarší domácí soutěží. Posádka Václav Pech jun. s Petrem Uhlem je v historických tabulkách vítězů zapsána hned dvakrát, a tak není překvapivé, že tato rallye patří k jejich nejoblíbenější. „Šumava je pro nás s Petrem vlastně srdeční záležitostí. Máme to sem z Plzně nejblíže ze všech závodů a je to poznat i na podpoře fanoušků kolem trati na všech rychlostních zkouškách, ale úplně nejvíce na tradičně úvodním Činovském okruhu. Tady jsou snad desetitisíce lidí, kteří dělají fantastickou atmosféru,“ popisuje Václav Pech jun.


Velice napilno měli všichni členové EuroOil – invelt teamu, s přípravou speciálu Mini John Cooper Works S2000 s motorem 1,6 turbo, který je pro ně stále ,,nové“ závodní náčiní . „Detaily Miníka se ještě učíme poznávat. Zejména speciální části vozu, jako jsou diferenciály, převodovka, středová spojka atd., které jsou v některých funkcích odlišné od těch, co jsme znali doposud a musíme se je naučit správně kontrolovat, repasovat a nastavovat.  I to mě však pomáhá jako jezdci pochopit jízdní vlastnosti Míníka rychleji.

Na Šumavské Rallye bude hrát velikou roli nastavení podvozku a chování vozu. Rychlostky zde často mění charakter ze širokých rychlých silnic se stane ve chvilce úzká horská cestička plná posypu ze zimy a na to musí být vůz správně nastaven. Zejména sobotní etapa na Vimpersku, kdy se jede už skutečně v podhůří Šumavy je technicky náročná, ale krásná a já mám zdejší erzety moc rád,“ dodává k přípravě a trati Rallye Šumava, která byla ještě minulý týden ve vyšších partiích pokryta sněhem, Václav Pech jun.
 

Ještě před samotným startem Šumavské Rallye proběhne v úterý 17. dubna od 14:00  na čerpací stanici EuroOil v Nýrsku autogramiáda posádky Pech-Uhel, kde budou připraveny i týmové, upomínkové předměty. Václav Pech jun. srdečně zve všechny fanoušky motorismu na tuto podpisovou akci.
 

Rallye Šumava odstartuje v pátek 20. dubna 2012 v 17:30 z klatovského náměstí a soutěžící čeká trať s celkovou délkou 570 kilometrů. Do cíle  dorazí první posádka v sobotu pět minut po šesté hodině večerní.
 

Media - Václav Pech
www.facebook.com
www.VaclavPech.cz
www.vaclavpech-fanclub.cz
www.invelt.com


 
 
Fotogalerie:   Rakouská Janner rallye 2012, foto Michal Němec

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose