www.car.cz
 

Zlínský soutěžák Pavel Valoušek si vybral Lukáše Kostku,Lounová je v záloze
     23.3.2012 11:24 - Pavel Jelínek


Peugeot Delimax Total Team míří na Valašku s novou posádkou

Pavel Valoušek má po týdnech vybírání nového spolujezdce. Na start Valašské rally 2012 se pilot z  Otrokovic postaví společně s Lukášem Kostkou. Olga Lounová zůstává nadále v kontaktu s týmem a bude se podílet na jeho budoucích aktivitách.

Nová posádka Valoušek – Kostka má v plánu absolvovat v barvách Peugeot Delimax Total Teamu vybrané soutěže českého šampionátu. Se speciálem Peugeot 207 S2000 má na programu také dva zahraniční starty.

Na víkendové Valašské rally česká soutěžní scéna přivítá novou posádku Valoušek – Kostka. Mladý zlínský navigátor Lukáš Kostka se dostal na horké sedadlo vedle Pavla Valouška prostřednictvím několikakolového výběrového řízení, kdy ve finále porazil Olgu Lounovou.

Známá česká zpěvačka a herečka se do hledáčku týmu dostala díky nečekaně vysoké úrovni přípravy a čtení rozpisu, proti však hovořilo její vysoké pracovní vytížení v aktivitách spojených se showbusinessem. Olga Lounová však nadále zůstává v kontaktu s Peugeot Delimax Total Teamem a bude se podílet na jeho budoucích aktivitách.

 „Jsem rád, že jsem se stal spolujezdcem Pavla Valouška. Když mě poprvé kontaktoval, myslel jsem si, že je to vtip. Každopádně se na spolupráci velmi těším a svému vstupu do nejvyšší ligy českého rallysportu věnuji maximum svého času a schopností!“ komentuje své nové angažmá čtyřiadvacetiletý Lukáš Kostka, který má za sebou dvě sezony v roli spolujezdce.

V sezoně 2010 absolvoval s Martinem Vopatřilem (Škoda Felicia) celkem 12 podniků Poháru České republiky. V sezoně 2011 se Lukáš představil vedle Miroslava Březíka v Citroënu C2R2 Max, se kterým slavil titul Mistrů ČR ve třídě 6 a první místo v  hodnocení značkového poháru Citroën. Velmi kladně hodnotí svého nového spolujezdce i Pavel Valoušek.

„Jsem spokojený. S Lukášem jsme si sedli v autě i v pohledu na život. Samozřejmě, že nám bude chvíli trvat, než se sžijeme, ale hlavní je, že v týmu vládne pohoda a chuť závodit,“ popisuje své pocity Pavel Valoušek.
 
Na Valašské rally se dvojice Valoušek – Kostka představí za volantem nejnovější specifikace speciálu Peugeot 207 S2000 z  dílen maďarského týmu Tagai Racing Technology, o jehož nasazení v porovnání s  belgickou stájí Kronos rozhodly vhodnější logistické podmínky. Na všech ostatních soutěžích sezony 2012 a dalších akcích týmu budou ale Valoušek s Kostkou využívat techniku a know-how belgického Kronosu.

 Valašská rally 2012 odstartuje v pátek 23. března z náměstí ve Valašském Meziříčí. Během páteční etapy čekají na posádky čtyři testy na dvou úsecích. V sobotní druhé etapě (24. března) soutěž uzavře osm rychlostních zkoušek na čtyřech vložkách.

Trať Valašské rally měří celkem 506 km, 150 km je porce ostrých měřených úseků. Trať vede na suchém asfaltovém povrchu. Problém ale představují uklouzané zbytky zimního štěrkového posypu a také rozbitý povrch, na kterém hrozí vysoké riziko defektu pneumatiky.

 

Další informace lze najít na webu www.pavel-valousek.com.


Radka Matthey


 
 
Fotogalerie:   Tým ŠM na Azorských ostrovech 2012, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose