www.car.cz
 

Václav Pech si po zlatu ve Slovinsku jede zaskákat do Krumlova
     19.5.2010 23:28 - tisková zpráva


Pech jede skákat do Krumlova

Třetí soutěží Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye bude nadcházející Rallye Český Krumlov, kde v roli jednoho z favoritů odstartuje i posádka EuroOil teamu Václav Pech jun. a Petr Uhel. Jejich modrožluté Mitsubishi Lancer EVO IX se před týdnem vrátilo z úspěšného vystoupení ve Slovinsku na Saturnus Rallye, kde česká posádka již potřetí v řadě zvítězila. „Auto prošlo kompletní repasí a všechny důležité agregáty, včetně motoru, převodovky a diferenciálů, jsme vyměnili a seřídili při několika testech. Před Rallye Český Krumlov bude zbývat již jen krátká zkušební jízda, ale hlavně nastavení světelné rampy, protože část rychlostních zkoušek se zde tradičně jezdí za tmy,“ uvádí Václav Pech jun.


Rallye Český Krumlov je mezi jezdci i diváky oblíbená jako soutěž s velmi náročnými rychlostními zkouškami vedoucími malebnou jihočeskou krajinou. „Vzhledem k nástupu jara je ale okolí rychlostních zkoušek obrostlé ještě neposekanou zelení, a když není pečlivě natrénováno včetně dokonalého rozpisu, snadno se v krajnici prorazí o skrytý předmět pneumatika,“ říká Václav Pech jun. a hned dodává další specifikum Rallye Český Krumlov.

„Na této soutěži naskáčeme na horizontech tolik, co v celém mistrovství. Některé horizonty jsou velmi zrádné a tím, že jejich chování zjistíme prakticky až v plné jízdě při soutěži, zažíváme během skoku velké napětí. Nemohu zapomenout na ročník 2004 ještě s Fordem WRC, který se nám na jednom takovém horizontu postavil na předek a pro nás nekonečně dlouho se rozhodoval, zda zpátky na kola nebo na střechu,“ vzpomíná Václav Pech jun.

Posádka EuroOil teamu odstartuje do soutěže vzhledem ke své prioritě FIA jako první. „Předpokládáme, že stejně jako v minulých soutěžích se pojede hned od začátku hodně naplno. Špička si nemůže dovolit žádné taktizování. V Krumlově mohou vše ztížit nečekané přeháňky či bouřky, které tady jsou hodně časté a mají vliv na správnou volbu pneumatik, kterých tak musíme sebou vést velké množství,“ říká Václav Pech jun.

Rallye Český Krumlov odstartuje v pátek o půl páté okruhovou rychlostní zkouškou v areálu výstaviště v Českých Budějovicích, která je hojně navštěvována diváky. Během první a druhé etapy soutěžní posádky absolvují celkem 183 kilometrů rychlostních zkoušek a do cíle v krásném prostředí Jelení zahrady pod Českokrumlovským zámkem dorazí první posádka v sobotu v 16:34. Posádka Václav Pech jun. a Petr Uhel zve k návštěvě Rallye Český Krumlov všechny fanoušky motorismu, mezi něž patří jistě také zákazníci čerpacích stanic EuroOil.


Petr Eliáš
www.VaclavPech.cz 

Tisková informace Václava Pecha jun., Plzeň, 18.5.2010 

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Václav Pech zlatý na Rallye Saturnus 2010, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose