www.car.cz
 

Václav Pech jun. ukončil jednu neuvěřitelnou sérii - od 7.2001
     tisková zpráva


Neuvěřitelných 48 automobilových soutěží v řadě dokázal úspěšně dokončit (a většinou na medailových pozicích) plzeňský jezdec Václav Pech jun. Po třech letech byla tato série ukončena na téměř domácím podniku v Pačejově.

Je to tak, od července roku 2001, kdy jsme odstoupili z průběžného třetího místa těsně před závěrem Rallye Bohemia, jsme všechny soutěže dokončili. Docela mě mrzí, že jsme museli odstoupit právě na Rally Agropa, protože jsme tuto soutěž jeli v roce 1996 jako naši vůbec první, ale vím, že nic netrvá věčně,“ říká Václav Pech jun.
 
Václav Pech jun. se spolujezdcem Petrem Uhlem vstupoval do pačejovského rallyesprintu jako hlavní favorit soutěže a současně jako vedoucí posádka průběžného pořadí rallyesprintového šampionátu. Na první rychlostní zkoušce zajeli druhý nejlepší čas, ovšem již na startu druhého testu byli ve vedení, když jako jediní ze špičky dokázali po informacích z tratě přezout v časovém limitu dvě rezervní pneumatiky určené pro mokrou vozovku. Jejich největší konkurenti Štěpán i Tomáš Vojtěchové si zde vinou zdržení a pozdního příjezdu do časové kontroly připsali deseti sekundovou penalizaci. Ovšem radost z postupu na první místo plzeňské posádce nevydržela dlouho. Právě na této zkoušce praskla na focusu kardanová hřídel a bylo po všech nadějích.
 
Je to tak trochu záhada. „Kardanka“ měla za sebou zhruba polovinu své garantované životnosti a navíc určitě během této soutěže nedošlo k situaci, kdy by byla nějak extrémně zatížena. Pravděpodobně se nějak nešťastně projevila vada materiálu. Poškozené díly půjdou na rentgen a budeme celou situaci ještě podrobně zkoumat a analyzovat. Každopádně hřídel při prasknutí poškodila nádrž a zdeformovala výfukové potrubí. Dál se pokračovat opravdu nedalo. Nakonec jsme byli rádi, že unikající benzin nezačal hořet,“ popisuje příčinu svého odstoupení Václav Pech jun. 
 
 „Odstoupení mně velice mrzí, ale nyní se snažím plně soustředit na další start našeho teamu v Blovicích, kde se za čtrnáct dní zúčastníme dalšího rallyesprintu. Blovickou soutěž se nám podařilo čtyřikrát za sebou vyhrát a udělám vše proto, abychom zvítězili i popáté,“ dodává Václav Pech jun.
 
 
Jaroslav Štauber
 

Konečné výsledky Rally Agropa 2004
 
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Vojtěch Š. - Ernst
Vojtěch T. - Palivec
Volf - Latif
Trněný - Pritzl
Otto - Ottová
Chvojka - Chvojková
Poulík - Chvojková
Peták - Joska
Szabó - Tichý
Landa - Novák
Peugeot 206 WRC
Peugeot 206 WRC
Škoda Octavia WRC
Škoda Octavia WRC
Toyota Celica GT Four
Ford Escort Cosworth
Mitsubishi Lancer EVO VI
Peugeot 306 Maxi
Škoda Octavia WRC
Mitsubishi Lancer EVO VII
38'57"8
+54"6
+1'29"8
+2'08"9
+2'13"6
+2'19"3
+2'34"8
+2'38"5
+2'41"4
+2'41"8
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose