www.car.cz
 

Zuzka Minaříková má v Bryndovi velice dobré učitele
     tisková zpráva


Jiřího a Petra Bryndovy, střídající se ve Škodě Felicia 1,6 Kit Car, doplňuje v letošním roce další člen týmu Montcar Autosport, vlastně členka. Zuzka Minaříková, kterou si pamatujeme více jako spolujezdkyni Kateřiny Trojanové, nebo Iva Cipry, letos vyrazila na tratě rychlostních zkoušek za volantem úzké felice ve třídě A6.
 
Ke svému čtvrtému letošnímu startu se v Blovicích postaví dámská posádka Zuzana Minaříková a Jana Mrázková se Škodou Felicia 1,6 ve třídě A6. Jejich vůz v minulém roce postavili v týmu bratrů Bryndových a v zimě jej od nich Zuzana odkoupila. Poprvé se spolu s Janou sešly v jednom autě v Prachaticích a potom jej již čekal ostrý start v Púchově na Rallye Matador Tatry – Valašská rallye. Tam je pronásledovala smůla, ale podařilo se jim náročnou dvoudenní soutěž dokončit. Na sprintu v Kopné se jim dařilo výrazně lépe. I díky nové áčkové převodovce skončila příbramsko-otrokovická dvojice na prvním místě mezi ženskými posádkami, když Zuzanu porazily jen Michaela Maňovská a  Eva Vykydalová, ale ty měly mužské spolujezdce, takže se do dámského poháru nepočítaly.
 
„Naše auto má naprosto seriový motor a na Kopné, která se jede půl soutěže do kopce, nebo v úzkém moc nestíhá. Naopak bylo dobře, že se nám podařilo pořídit skutečně áčkovou skříň. Nejvíce nám vyhovovala RZ Hvozdná, protože se jela ve svižném tempu a nerozhodoval tolik výkon motoru,“ řekla Zuzka v cíli rallye, na které před pěti roky poprvé usedla za volant soutěžního auta. „To bylo v roce 1999 a do půjčeného dvoulitrového fordu mě posadil Dan Vodička. Dodnes vůbec netuším, jak jsme se dostaly do cíle,“ vzpomíná se smíchem dnes Zuzka na svůj první start.
 
Od té doby jsme jí vídali na soutěžích častěji, ale na místě spolujezdce. Mezi největší úspěchy jistě patří druhé místo ve třídě A5 s Ivo Ciprou v rallysprintech v roce 2002 a loňské vítězství ve Fabia Cupu spolu s Michalem Horou. Ráda vzpomíná i na starty s Kateřinou Trojanovou, nebo Miluší Davidovou.
 
Asi každý má svou dobrou duši, které vděčí za to, že mu pomáhal při sbírání zkušeností. Takové učitele má i Zuzka. „První cenné rady pro práci spolujezdce mi předávala Libuše Fadrná a dodnes nám drží palce a sleduje naše výsledky a moc jí děkuju za všechno co pro nás udělala a stále dělá, je to taková moje soutěžácká mamča,“ svěřila se Zuzka. Když se na konci minulého roku rozhodla, že přesedne za volant, stal se jejím nejzasvěcenějším rádcem její přítel Petr Brynda, juniorský reprezentant v rallye. V autoservisu rodiny Bryndových ostatně stejně jako Petr a jeho bratr Jiří také pracuje, takže k autům a nejen závodním má skutečně hodně blízko.
 
„Vždycky jsem chtěla závodit a tak se mi plní jeden velký sen. Nemám cíl jezdit velkým autem, spíše mi jde o to, aby se na naší jízdu dalo dívat a abych uměla s autem zacházet a neubližovala mu. Postupně chceme naší felicii vylepšovat a doplňovat tak, aby stačila konkurenci. Na některé soutěže ho chceme i půjčovat, aby se nám rychleji dařilo získat potřebné peníze na další zlepšení.“  Vedle nadcházejícího sprintu v Blovicích by se Zuzka Minaříková s Janou Mrázkovou rády svezly i v Příbrami, která je pro Zuzku samozřejmě domácí soutěží a tak by se ráda předvedla v dobrém světle.
 
 
tisk info
Milan Hauer
Motorsport-review

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose