www.car.cz
 

Pačejovská Rally Agropa mění svou tvář
     21.3.2006 11:07 - tisková zpráva


       XXVIII. RALLY  AGROPA 2006

 

16. - 17. července 2006

Pro nadcházející, již XXVIII. ročník RALLY AGROPA, připravili pořadatelé  několik významných novinek. Tou nejdůležitější  je bezesporu změna termínu. Ten tradiční prázdninový  bude nahrazen víkendem 16.-17. června. Vzhledem k tomu, že se tentokrát nejede v období dovolených, lze očekávat větší jezdeckou i diváckou návštěvnost.

 

Další inovaci pořadatelé připravili v podobě umístění servisního parkoviště. Prostory v okolí  horažďovického nádraží pomalu přestávaly  splňovat stále vyšší nároky na servisní parkoviště, a tudíž se občas stávaly terčem kritiky soutěžících.

Po usilovném jednání s Městským úřadem v Sušici se podařilo zajistit prostory zdejších bývalých kasáren. Zde by měly všechny soutěžní doprovody najít dostatek místa pro svoji práci. Tímto krokem bude v Sušici vytvořeno další minicentrum rally.

 

Po kladných ohlasech z loňského ročníku zůstává  srdcem celé akce město Horažďovice. To se také díky pochopení a vstřícnosti městského zastupitelstva stalo jedním z klíčových partnerů soutěže. Ředitelství rally bude umístěno v prostorách firmy Agropa a.s. Olšany, která je každoročním  hlavním sponzorem. 

 

Přemístěním servisního parkoviště do Sušice se otevřel další  prostor pro změnu tratě, která byla v posledních letech s drobnými obměnami prakticky stejná. Pořadatelé se rozhodli k razantnímu kroku, když ze soutěže vypustili dvě tradiční rychlostní zkoušky Strážovice a Slatina. Místo nich se  podařilo postavit úplně novou delší rychlostní zkoušku u Sušice, která by měla být daleko atraktivnější. Trať tak dostala jednodušší podobu. Všechny čtyři měřené úseky absolvují posádky dvakrát.

 

Zbývá dodat, že technická přejímka proběhne jako obvykle v areálu  firmy Autospol Plus Horažďovice. Na páteční podvečer se připravuje i oblíbená předstartovní show s průvodním programem na horažďovickém náměstí.

 

            V těchto dnech probíhají finální jednání o konečné podobě trati a celého programu rally. Bližší informace z příprav budeme průběžně zveřejňovat.

 

 

Tiskové středisko                                                        Pavel Štípek Ing.

Tomáš Cihlář                                                              tajemník RALLY AGROPA

Jana Cihlářová Ing.


 
 
Fotogalerie:   OMV Waldviertel Rallye 2004 - 2. etapa od P. Kacerovského

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose